Steden en dorpen in Provence

De regio Provence is een zeer geliefde vakantiebestemming. Steden en dorpen in Provence zijn er in overvloed. De regio Provence bestaat uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Hautes-Alpes, Var en Vaucluse. Op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Provence per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Provence vinden. Bent u op zoek naar charmante plaatsjes als Gordes in het departement Vaucluse? Of naar mooie grotere plaatsen als Marseille en Arles in het departement Bouches-du-Rhône? Welke plaatsen u ook zoekt: op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Provence te vinden!

Steden en dorpen in Alpes-de-Haute-Provence

In het departement Alpes-de-Haute-Provence zijn tal van leuke steden en dorpen te vinden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer het prachtige plaatsje Moustiers-Sainte-Marie bezoeken. Dit plaatsje ligt tegen een rots bij het Lac de Sainte-Croix en behoort volgens de kenners tot de allermooiste dorpjes in de Provence. De grotere plaats Castellane is een ideale uitvalsbasis. Deze mooie plaats staat onder meer bekend om zijn wekelijkse markt en ligt bij de ingang van de schitterende Gorges du Verdon!

Vakantiehuizen in Provence

Een vakantiehuisje in de regio Provence is een uitstekende manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in deze regio te bezoeken. Bekijk het complete aanbod aan vakantiehuizen in deze regio van Frankrijk bij de onderstaande aanbieders!

Steden en dorpen in Alpes-Maritimes

Ook in het departement Alpes-Maritimes zijn tal van leuke plaatsen te vinden. Van prachtige plaatsen aan de Côte-d’Azur zoals Antibes, Nice, Cannes en het schitterende dorpje Èze tot aan de vele prachtige plaatsjes in het binnenland, waaronder Sospel, Peille en Saorge. Voor de liefhebbers van mooie plaatsen is een bezoekje aan Menton absoluut de moeite waard. Deze schilderachtig mooie plaats staat bekend om de vele mooie huizen in tal van verschillende, zomerse kleuren!

Campings in Provence

Vanaf de vele leuke campings in de regio Provence kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden en plaatsen in deze veelzijdige regio vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in de regio Provence boeken!

Steden en dorpen in Bouches-du-Rhône

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Bouches-du-Rhône kunt u onder meer de prachtige steden Arles en Marseille bezoeken. In beide steden kunt u gerust meerdere dagen doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook aan te raden zijn bezoekjes aan Saint-Remy-de-Provence en Les Baux-de-Provence. Les Baux-de-Provence is een schitterend historisch dorpje in het bergachtige gebied dat bekend staat als de Alpilles en kent een rijke geschiedenis!

Hotels in Provence

Een hotel in de regio Provence is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in dit gedeelte van Frankrijk te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in deze regio in Frankrijk!

Steden en dorpen in Hautes-Alpes

Het departement Hautes-Alpes is het meest noordelijk geleden departement van de regio Provence. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze mooie streek kunt u onder meer plaatsen als Gap, Embrun en Briançon bezoeken. In elk van deze plaatsen kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Plaatsjes als La Grave en Saint-Véran zijn prima vertrekpunten voor een wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving!

Steden en dorpen in Var

Het departement Var staat bekend om zijn prachtige landschappen, het heerlijke klimaat en natuurlijk de vele mooie plaatsjes. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Var kunt u onder meer prachtige plaatsjes als Callian, Fayence, Mons, Flayosc en de grotere plaats Draguignan bezoeken. In elk van deze plaatsen kunt u genieten van de heerlijke Provençaalse sferen!

Steden en dorpen in Vaucluse

Het departement Vaucluse is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de regio Provence. In dit prachtige departement ligt onder meer de bekende Pausenstad Avignon. Tijdens uw bezoekje aan deze mooie stad kunt u onder meer het Palais des Papes bezoeken, evenals de prachtige Jardin des Doms en de bekende Pont Saint-Bénezet. Ook aan te raden is een bezoekje aan de mooie stad Orange, waar u onder meer het prachtige antieke theater kunt bezoeken. Tot slot zijn er in de Luberon ook tal van mooie plaatsjes te vinden, waaronder Gordes, Goult en Lourmarin!

Ontdek ook de andere regio’s van Frankrijk!

Frankrijk bestaat naast de regio Provence ook uit de regio’s Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées, Aquitaine, Rhône-Alpes, Auvergne, Limousin, Poitou-Charentes, Corsica, Bourgogne, Bretagne, Centre, Franche-Comté, Pays de la Loire, Elzas, Lorraine, Champagne-Ardenne, Picardie, Basse-Normandie, Haute-Normandie, Nord-Pas-de-Calais en Île-de-France. Voor elk van deze regio’s hebben wij voor u de leukste bezienswaardigheden, steden en dorpen, campings, vakantiehuizen en hotels op een rijtje gezet!