Banon

Banon is een prachtig plaatsje in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het plaatsje staat bekend om haar schitterende ligging, bovenop een heuvel met uitzicht op lavendelvelden.

Geschiedenis van Banon

In de nabije omgeving van het plaatsje Banon zijn vele sporen gevonden die duidelijk maken dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er vele prehistorische voorwerpen gevonden, zoals speerpunten. Ook is duidelijk dat de Romeinse bezetting van dit gebied de nodige sporen heeft achtergelaten. Zo zijn er in de nabije omgeving niet alleen resten gevonden van twee versterkte nederzettingen, maar ook resten van een Romeinse villa. Ook is er een vaas gevonden met daarin 700 Denarii en een Romeins necropolis. In de elfde eeuw na Christus werd het plaatsje voorzien van verdedigingswerken, om de inwoners onder meer te kunnen beschermen tegen struikrovers. Zo werd er onder meer een kasteel gebouwd. Dit kasteel werd echter volledig vernietigd tijdens de Franse Revolutie. Vanaf de negentiende eeuw verhuisden steeds meer inwoners van het plaatsje van de heuvel naar de lager gelegen vlakte. Desondanks bleef het oudste gedeelte van het dorpje op de heuvel bestaan, waardoor dit plaatsje tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de allermooiste dorpjes in het departement Alpes-de-Haute-Provence.

Banon vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit schitterende plaatsje bekend om zijn prachtige oude straatjes en het indrukwekkende uitzicht over de lager gelegen lavendelvelden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-de-Haute-Provence is Banon een plaatsje dat meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust een dagje de tijd nemen. Ook is er in de nabije omgeving van dit plaatsje genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van een uitstapje naar de grotere plaats Forcalquier? Op een uurtje rijden liggen vele prachtige plaatsjes in het gebied dat bekend staat als de Luberon. Ook een uitstapje naar de legendarische Mont Ventoux, op ongeveer 50 kilometer afstand is absoluut de moeite waard. De combinatie van de middeleeuwse straatjes en gebouwen, het prachtige uitzicht over de omringende omgeving en de vele leuke bezienswaardigheden in de omgeving maakt van Banon een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Provence.
Banon

In de omgeving van Banon

Dit prachtige plaatsje ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence en de mooiste steden en dorpen in Alpes-de-Haute-Provence inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Banon bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk