Bargème

Bargème is het hoogst gelegen dorpje in het departement Var, op zo’n 1097 meter boven de zeespiegel. Dankzij haar prachtige ligging kunt u vanuit dit plaatsje genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Het plaatsje staat bekend om haar middeleeuwse kasteel, dat hoog boven het dorpje uittorent. Het plaatsje ligt ongeveer 28 kilometer ten zuiden van de bekende plaats Castellane. Bargème

Geschiedenis van Bargème

De geschiedenis van het plaatsje is nauw verbonden met dat van haar kasteel. Het kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd in opdracht van de machtige familie Pontevès. Het kasteel werd gebouwd op een strategische locatie, op een hoge heuvel met uitzicht over het omringende gebied. Door de eeuwen heen ontstond er een klein dorpje rondom dit kasteel. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd dit kasteel bewoond door Jean-Baptiste de Pontevès, die bekend stond als een ware tiran. Nadat de inwoners van Bargème jarenlang onderdrukt werden door deze tiran, slaagden zij er in om het kasteel te bestormen en Jean-Baptiste Pontevès gevangen te nemen. Door de bestorming raakte het ooit zo imposante kasteel zwaar beschadigd, waardoor tot op de dag van vandaag vrijwel alleen nog de torens overeind staan.

Bargème vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Bargème bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Var. Het plaatsje behoort zelfs tot de zogenaamde ‘Les plus beaux villages de France’, de officiële lijst van de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk. Dit heeft het plaatsje onder meer te danken aan het feit dat het, ondanks haar gewelddadige geschiedenis tijdens de Godsdienstoorlogen, haar oorspronkelijke karakter heeft weten te behouden. Met haar prachtige straatjes en mooie oude gebouwen is dit een plaatsje waar u gerust een middagje door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Bovendien kunt u tijdens de heldere zomerdagen vanuit het plaatsje genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving. Een bezoekje aan Bargème is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Provence.
Bargème

Bargème bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: