Bargemon

Bargemon is een prachtig plaatsje in het departement Var. Het plaatsje ligt op ongeveer veertig kilometer afstand van de dichtstbijzijnde stranden van de Middellandse Zee. De grotere plaats Draguignan ligt ongeveer 18 kilometer ten zuidwesten van Bargemon.Bargemon

Geschiedenis van Bargemon

De geschiedenis van het plaatsje gaat terug tot aan de negende eeuw na Christus. Het gebied rondom het plaatsje moet echter al in de prehistorie bewoond zijn geweest. Zo zijn er op een heuvel even ten noorden van het plaatsje meerdere vondsten gedaan die dit vermoeden bevestigen. In de tiende eeuw na Christus behoorde het plaatsje toe aan de koningen van Arles. Het plaatsje speelde een belangrijke rol in de Provence. Daarom werd het plaatsje in de elfde eeuw voorzien van een hoge verdedigingsmuur en een uitkijktoren, zodat men eventuele vijanden tijdig aan kon zien komen. Mede dankzij de aanwezigheid van deze verdedigingsmuur is het plaatsje er door de eeuwen heen in geslaagd om haar historische karakter te behouden.

Bargemon vandaag de dag

Vandaag de dag staat Bargemon bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Var. Het plaatsje staat bekend om haar prachtige oude gebouwen en middeleeuwse smalle straatjes. Voor een uitgebreide wandeling door dit mooie plaatsje kunt u gerust enkele uurtjes de tijd nemen. In het plaatsje zijn verschillende gezellige terrassen te vinden waar u kunt genieten van een lekker drankje in de schaduw. Ook zijn er in dit schitterende plaatsje meerdere gezellige restaurants te vinden, waar u ‘s avonds kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Ook is er genoeg te zien en te beleven in de omgeving van dit plaatsje. Zo behoren uitstapjes naar het mooie Draguignan en prachtige plaatsjes als Seillans, Tourrettes, Callian, Montauroux en Mons tot de mogelijkheden. Bargemon is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Provence!
Bargemon

Bargemon bezoeken?

Wilt u dit prachtige karakteristieke plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: