Beaulieu-sur-Mer

Beaulieu-sur-Mer is een prachtige plaats aan de Franse Riviera, tussen Nice en Monaco.Beaulieu-sur-Mer Het plaatsje ligt in het departement Alpes-Maritimes en grenst aan de plaatsjes Saint-Jean-Cap-Ferrat, Èze en Villefranche-sur-Mer. Deze plaats staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen aan de Riviera en heeft een grote jachthaven.

Geschiedenis van Beaulieu-sur-Mer

Het kustgebied rondom het hedendaagse Beaulieu-sur-Mer werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo is uit opgravingen gebleken dat het gebied al in de Prehistorie bewoond moet zijn geweest. De plaats stond in de oudheid bekend onder de naam Anao, en was een Griekse handelspost. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden maakte het plaatsje een voorspoedige periode door. In de vierde eeuw na Christus werd er een klein klooster gebouwd bij het plaatsje. In de zesde eeuw werd dit klooster echter verwoest door de Longobarden, waarna de inwoners van het plaatsje vluchtten.

Pas in de dertiende eeuw na Christus werd dit gebied opnieuw bewoond en ontstond hier een nieuw plaatsje, onder de naam Bellolocco. In 1860 werd de naam veranderd in Beaulieu. Toen aan het einde van de negentiende eeuw de spoorlijn tussen Nice en Beaulieu werd aangelegd, werd dit schitterende plaatsje door velen ontdekt. Sinds deze tijd is Beaulieu-sur-Mer uitgegroeid tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen aan de Franse Riviera.

Beaulieu-sur-Mer vandaag de dag

Vandaag de dag is Beaulieu-sur-Mer een wereldberoemde havenplaats aan de Middellandse Zee. Deze plaats is een geliefde vakantiebestemming onder de allerrijksten ter aarde. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes is deze plaats absoluut de moeite waard om te bezoeken. Zo is onder meer Villa Kérylos een bezoekje waard. Deze villa werd gebouwd in oude Griekse stijl en is prachtig gelegen, op een rotspunt met uitzicht over de zee. Ook de prachtige Romaanse kapel Santa Maria de Olivo uit de elfde eeuw is de moeite waard om te bezichtigen. Ook zijn er in de nabijheid van deze plaats heerlijke stranden te vinden. Het is dan ook niet gek dat Beaulieu-sur-Mer een van de meest geliefde vakantiebestemmingen aan de Franse Riviera is!
Beaulieu-sur-Mer

Beaulieu-sur-Mer bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats aan de Middellandse Zee zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: