Beaumes-de-Venise

Beaumes-de-Venise is een leuk wijndorpje in het departement Vaucluse, vlakbij de Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirail. Het plaatsje is onder meer bekend vanwege haar Muscat de Beaumes-de-Venise, een heerlijke, abrikooskleurige wijn. Ook staat dit typisch Provençaalse plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in dit gebied en is het een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Vaucluse.Beaumes-de-Venise

Geschiedenis van Beaumes-de-Venise

De omgeving van het plaatsje kent een geschiedenis die teruggaat tot aan de Prehistorie. Zo is uit verschillende bodemvondsten gebleken dat het gebied rondom het plaatsje al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Op een heuvel nabij het hedendaagse plaatsje zijn de resten van een oude Gallische nederzetting gevonden. Het plaatsje zelf werd voor het eerst vermeld in een oud document uit het jaar 993 na Christus, onder de naam Ad Balmas. Het plaatsje heeft haar huidige naam te denken aan de nabijgelegen rotskam. Deze rots bevat meerdere grotten die men balmes of beaumes noemt. Door de eeuwen heen werden deze grotten bewoond. Het plaatsje heeft haar naam dus te danken aan deze grotten. Door de eeuwen heen maakte het plaatsje een redelijk voorspoedige periode door. Tot aan de Godsdienstoorlogen.

Beaumes-de-Venise heeft, evenals vele andere plaatsjes in de Vaucluse, zwaar geleden onder de gevolgen van het geweld. De ravage was groot en vele Hugenoten werden vermoord. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het plaatsje kon Beaumes-de-Venise uitgroeien tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Beaumes-de-Venise vandaag de dag

Vandaag de dag staat Beaumes-de-Venise bekend als een van de leukste plaatsjes in het departement Vaucluse. Dit heeft het te danken aan de combinatie van haar mooie, oude straatjes en de prachtige oude gebouwen, maar zeker ook aan haar prachtige ligging. Het plaatsje is zeer gunstig gelegen ten opzichte van vele leuke bezienswaardigheden als de Mont Ventoux, de Dentelles de Montmirail, het Romeinse theater in Orange en mooie plaatsen als Avignon, Carpentras, Bédoin en Pernes-les-Fontaines. Ook de wekelijkse antiekmarkt in het plaatsje L’Isle-sur-la-Sorgue is erg leuk om eens te bezoeken. Tevens is het plaatsje een ideale vakantiebestemming voor de fietsliefhebbers onder ons. Welke sportieve fietser droomt er nou niet van om de legendarische Mont Ventoux per fiets te bedwingen? Voor een veelzijdige vakantie in de Vaucluse bent u in het plaatsje Beaumes-de-Venise aan het juiste adres!
Beaumes-de-Venise

Beaumes-de-Venise bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: