Bollène

Bollène is een plaatsje gelegen in het departement Vaucluse. Het plaatsje ligt nagenoeg op de kruising van de departementen Drôme, Ardèche en Gard. Bollène staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in de regio.Bollène

Geschiedenis van Bollène

In de negentiende eeuw na Christus hebben er in en nabij het plaatsje Bollène verschillende opgravingen plaatsgevonden. Dankzij deze opgravingen is bekend dat het gebied rondom Bollène al vroeg in de Prehistorie bewoond moet zijn geweest. De gevonden vazen, speerpunten en ander prehistorisch gereedschap vormen hier het bewijs voor. Aan het begin van de middeleeuwen maakte het plaatsje en de omringende regio een turbulente periode door, nadat het gebied achtereenvolgens door de Visigoten, Bourgondiërs en de Ostrogoten werd aangevallen. Later in de geschiedenis behoorde Bollène tot de rijkste bezittingen van de pauzen van Avignon en derhalve een van de belangrijkste plaatsjes in de Vaucluse. Vanaf de dertiende eeuw na Christus maakte het plaatsje een voortvarende periode door. Het uitbreken van de Franse Revolutie betekende het einde van deze voorspoedige tijden. het plaatsje heeft zijn oorspronkelijke karakter echter weten te behouden en geldt daarom tot op de dag van vandaag als een van de mooiere historische plaatsjes in het departement Vaucluse.

Bollène vandaag de dag

Vandaag de dag is Bollène een typisch Provençaals plaatsje met smalle straatjes, mooie platanen en prachtige oude gebouwen. Ook wordt er regelmatig een regionale markt georganiseerd in het plaatsje. Bovendien is Bollène een zeer geschikte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de regio. Mooie steden als Orange, Avignon, Vaison-la-Romaine en Carpentras zijn goed te bereiken, evenals de legendarische Mont Ventoux, de Pont du Gard en de prachtige, door lavendel omgeven, abdij van Sénanque. Wanneer u op zoek bent naar een geschikte vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie, is deze leuke plaats een meer dan geschikte uitvalsbasis. Een bezoekje aan dit prachtige plaatsje is ook meer dan de moeite waard.
Bollène

Bollène bezoeken?

Wilt u dit prachtige, typisch Provençaalse plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: