Bonnieux

Bonnieux is een plaatsje in de Luberon, in de regio Vaucluse. Het is een van de vele historische plaatsjes die op een heuvel gelegen zijn in dit gebied. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Luberon en de hoogvlakten van de Monts de Vaucluse.Bonnieux

Geschiedenis van Bonnieux

Het gebied rondom dit schitterende plaatsje is al bewoond sinds het Neolithicum. Zo zijn er in de regio vele voorwerpen gevonden die dit gegeven bevestigen. In de derde eeuw na Christus werd vlakbij de locatie van het huidige plaatsje de Pont Julien gebouwd. Deze Romeinse brug over de rivier Calavon maakte deel uit van de Via Domitia, een belangrijke Romeinse handelsroute. Dankzij de aanwezigheid van deze handelsroute ontstonden er in de regio vele verschillende dorpjes, waarvan dit plaatsje er een was. Het dorpje ontwikkelde zich snel, wat er toe leidde dat Bonnieux in het jaar 972 een van de weinige dorpjes in de Luberon was dat was omringd met een verdedigingsmuur en tevens een eigen fort had.

Vanaf de veertiende eeuw tot aan het jaar 1791 maakte het plaatsje deel uit van het grondgebied de Paus in Avignon, het zogenaamde Comtat Venaissin. Het plaatsje maakte in deze jaren een zeer welvarende periode door en vele bisschoppen kozen ervoor om in Bonnieux te wonen. Bonnieux heeft de tand des tijds goed weten te doorstaan, waardoor het haar oorspronkelijke charme tot op de dag van vandaag behouden heeft.

Bonnieux vandaag de dag

Vandaag de dag staat Bonnieux bekend als een van de mooiste dorpjes in de Luberon. Het plaatsje is zeer geliefd vanwege zijn prachtige mooie oude gebouwen en historische straatjes. Omdat het plaatsje op een hoger gelegen heuvel is gebouwd, kunt u vanuit het dorpje genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. Zo kunt u vanuit het dorpje onder meer de plaatsjes Gordes en Roussillon zien liggen. Tot slot zijn er in Bonnieux verschillende charmante terrasjes en gezellige restaurants te vinden, waar u tijdens de warme zomerdagen heerlijk kunt afkoelen in de schaduw met een lekker drankje. Een bezoekje aan dit prachtige plaatsje in de Luberon is meer dan de moeite waard.
Bonnieux

Bonnieux bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in de Luberon zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: