Bormes-les-Mimosas

Bormes-les-Mimosas is een prachtig plaatsje in het departement Var dat bekend staat om zijn prachtige en bloemrijke straatjes. Het dorpje ligt ongeveer vijf kilometer van het plaatsje Le Lavandou en de kust van de Middellandse Zee.Bormes-les-Mimosas

Geschiedenis van Bormes-les-Mimosas

Over de ontstaansgeschiedenis van het plaatsje Bormes-les-Mimosas is niet veel bekend. Wel is bekend dat het gebied rondom het plaatsje al in de vierde eeuw voor Christus in handen was van Griekse handelaren, die op de locatie van de hedendaagse plaats Hyères een handelspost hadden gebouwd. De omgeving kwam tot bloei nadat de Romeinen het gebied veroverd hadden. Zo ontstonden er verschillende kleine plaatsjes in dit gebied, waaronder het hedendaagse Hyères. In een document uit de elfde eeuw na Christus werd het plaatsje Bormes-les-Mimosas voor het eerst vermeld. In de twaalfde eeuw werd er, bovenop de heuvel waar het plaatsje tegenaan is gebouwd, een kasteel gebouwd, om zo het dorpje en haar inwoners te beschermen.

Door de eeuwen heen ontwikkelde het plaatsje zich in de schaduw van grotere steden als Hyères, maar ook bijvoorbeeld Toulon. Eeuwen later, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, werd het plaatsje als een van de eerste plaatsjes in het zuiden van Frankrijk bevrijd door de Geallieerden.

Bormes-les-Mimosas vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje Bormes-les-Mimosas bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Var. Hoewel het dorpje minder bekend is dan andere plaatsjes in dit gebied zoals bijvoorbeeld Ramatuelle en Saint-Tropez, doet het zeker niet onder voor deze plaatsjes. De straatjes van dit dorpje staan bekend om de vele kleurrijke bloemen. Tijdens de zomermaanden kunt u hier dan ook prachtige foto’s maken. Het kleine plaatsje zelf is niet toegankelijk voor auto’s. Gelukkig kunt u uw auto parkeren op een van de gratis parkeerplaatsen buiten het dorp. Voor een uitgebreide wandeling door het dorpje kunt u gerust een middag de tijd nemen. Met de vele mooie middeleeuwse straatjes, talloze bloemen en niet minder dan twaalf fonteinen is het historische centrum van dit dorpje absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren!

Bormes-les-Mimosas bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: