Briançon

Briançon is een van de grootste plaatsen in het departement Hautes-Alpes, in de Provence. De plaats is gelegen op ongeveer 1300 meter hoogte, waarmee het de hoogstgelegen plaats is in heel Frankrijk met met meer dan 2000 inwoners. Briançon

Geschiedenis van Briançon

Briançon werd oorspronkelijk gesticht onder de naam Brigantium, door de Romeinen. De plaats groeide uit tot een van de belangrijkste plaatsen voor de Romeinen in Gallië. Brigantium was een belangrijke plaats op de handelsroute tussen het hedendaagse Turijn en Arles, de Via Domitia. Na de val van het Romeinse Rijk kwam Briançon binnen de invloedssferen van het Heilige Roomse Rijk te liggen. De plaats was, mede dankzij de inkomsten vanuit de handel, inmiddels uitgegroeid tot een van de meest belangrijke plaatsen in de regio. Daarom werd er in de elfde eeuw na Christus een kasteel gebouwd, om zo de belangrijke plaats te kunnen beschermen.

In de tweede helft van de veertiende eeuw na Christus werden er ook verdedigingsmuren gebouwd. Mede dankzij haar strategische ligging en de toenemende spanningen met het Hertogdom Savoye, werden de verdedigingswerken van de stad verbeterd onder leiding van niemand anders dan de bekende Franse fortenbouwer Vauban. De invloed van Vauban is tot op de dag van vandaag terug te zien in deze mooie plaats.

Briançon vandaag de dag

Vandaag de dag is Briançon een leuke plaats om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Alpes. Met name de oude binnenstad is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. De vele verdedigingswerken hebben de tand des tijds goed weten te doorstaan. De smalle straatjes zijn hier en daar vrij stijl te noemen, maar tegelijkertijd ook erg pittoresk. Ook vind u hier talloze leuke winkeltjes en leuke restaurants, waardoor u gerust een dag door kunt brengen in deze mooie plaats. De combinatie van de indrukwekkende vestingwerken en de prachtige oude gebouwen en straatjes maken van Briançon een plaats die meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren!
Briançon

Briançon bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats met zijn indrukwekkende vestingwerken zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Alpes ook interessant: