Cagnes-sur-Mer

Cagnes-sur-Mer is een schilderachtig plaatsje in het departement Alpes-Maritimes, in de nabijheid van de grotere plaats Nice. Het plaatsje is onder meer bekend vanwege zijn historische centrum en het Château Grimaldi, waar het museum van moderne kunsten is gevestigd.

Geschiedenis van Cagnes-sur-Mer

De omgeving van het plaatsje Cagnes-sur-Mer werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er onder meer sporen gevonden van prehistorische gereedschappen en amfora’s. Het plaatsje zelf lijkt te zijn ontstaan in de elfde eeuw na Christus. Vanwege de ligging in de nabijheid van de rivier Var, dat de grens vormde tussen het graafschap van de Provence en dat van Savoie, groeide het plaatsje uit tot een belangrijke grenspost. Daarom werd er in de veertiende eeuw een groot kasteel gebouwd, dat vernoemd werd naar de belangrijke familie Grimaldi. Tot aan de Franse Revolutie zou het kasteel van Grimaldi in handen blijven van de gelijknamige familie. In de jaren ’20 van de vorige eeuw groeide Cagnes-sur-Mer uit tot een geliefd verblijf onder belangrijke kunstenaars en schrijvers uit Amerika, waaronder Kay Boyle, George Antheil en Caresse Crosby. Ook werd het plaatsje door de jaren heen steeds bekender bij het grote publiek. Desondanks is Cagnes-sur-Mer er in geslaagd haar oorspronkelijke karakter te behouden, waardoor het plaatsje bekend staat als een van de mooiste dorpjes aan de Côte d’Azur.

Cagnes-sur-Mer vandaag de dag

Vandaag de dag staat Cagnes-sur-Mer bekend als een van de mooiste dorpjes in het departement Alpes-Maritimes. Wanneer u dit plaatsje bezoekt, is een bezoekje aan het Château Grimaldi, met zijn moderne kunst, absoluut de moeite waard. Ook wanneer u geen liefhebber bent van moderne kunst is het plaatsje de moeite waard om met een bezoekje te vereren. De combinatie van haar prachtige smalle, oude straatjes en de oude gebouwen zorgt er voor dat u hier gerust een middagje door kunt brengen. Bovendien is een bezoekje aan Cagnes-sur-Mer prima te combineren met een bezoek aan een van de vele mooie plaatsen in de buurt, zoals Nice, Saint-Paul-de-Vence, Vence en Antibes.

In de omgeving van Cagnes-sur-Mer

Deze mooie plaats ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Cagnes-sur-Mer bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk