Callian

Callian is een mooi plaatsje in het departement Var, vlakbij de plaats Fayence. Het plaatsje ligt op ongeveer een halfuurtje rijden van de heerlijke stranden bij Fréjus en Saint-Raphaël. Ook het prachtige natuurgebied dat bekend staat onder de naam Massif de l’Esterel is prima bereikbaar. Volgens de kenners behoort dit plaatsje, dat mede bekend is vanwege het mooie kasteel, tot de mooiste plaatsjes in de Provence. Callian

Geschiedenis van Callian

De geschiedenis van het plaatsje begint, evenals dat van nabijgelegen plaatsjes als Fayence en Mons, in de tijd dat de Romeinen dit gebied veroverden. Het vermoeden bestaat dat het plaatsje ook in die tijd is ontstaan. Tijdens de middeleeuwen was Callian een belangrijk plaatsje, dat zelfs het middelpunt vormde van haar eigen prinsdom. Het feit dat dit een belangrijk plaatsje was blijkt ook wel uit het feit dat het plaatsje over haar eigen kasteel beschikte, dat tot op de dag van vandaag boven het plaatsje uittorent. Wellicht komt het juist door het feit dat dit een belangrijk plaatsje was, dat Callian er door de eeuwen heen grotendeels in geslaagd is om zijn oorspronkelijke karakter te behouden. Hierdoor staat dit plaatsje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiere plaatsjes in dit gebied.

Callian vandaag de dag

Vandaag de dag is Callian een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Var. Vanwege de gunstige ligging van dit plaatsje kunt u, wanneer u hier uw vakantie doorbrengt, veel zien en beleven. Van dagjes aan het strand tot aan uitstapjes naar bijvoorbeeld de Gorges du Verdon. Ook het plaatsje zelf is erg leuk om eens te verkennen. Het is een typisch Provençaals plaatsje, met prachtige straatjes en enkele gezellige terrasjes. Het bekende Lac de Saint-Cassien ligt vlakbij dit plaatsje, waar u bijvoorbeeld waterfietsen kunt huren voor een heerlijk dagje op het water. Wanneer u op zoek bent naar een interessante omgeving voor een veelzijdige vakantie, is de omgeving van het prachtige plaatsje Callian een ideale vakantiebestemming!
Callian

Callian bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje in het departement Var zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: