Cannes

Cannes is een stad gelegen aan de Middellandse Zee, in het departement Alpes-Maritimes. De stad is vooral bekend vanwege het filmfestival, een jaarlijks terugkerend evenement. Ook is de stad bekend vanwege haar heerlijke zandstranden, waar het ’s zomers heerlijk vertoeven is.

Cannes

Geschiedenis van Cannes

In de middeleeuwen was Cannes slechts een klein plaatsje. De inwoners van het plaatsje leefden voornamelijk van de visvangst. In de negentiende eeuw werden er steeds meer vakantiehuizen in de nabije omgeving van de stad gebouwd. Zowel Franse als buitenlandse aristocraten ontdekten het heerlijke klimaat van Cannes en haar omgeving. Hierdoor veranderde Cannes van een nietszeggend plaatsje naar een geliefd vakantieoord. De Britse politicus Lord Henry Peter Brougham wordt door velen beschouwd als de verantwoordelijke voor de groei die het plaatsje doormaakte. Deze Britse politicus belandde in het jaar 1834 samen met zijn dochter in de omgeving van de stad, nadat zij op de vlucht waren geslagen voor de ziekte de Pest. Nadat hij een stuk grond in de nabije omgeving van de stad had aangeschaft, zorgde hij samen met de Franse regering voor de ontwikkeling van de nu wereldberoemde Franse Rivièra. De stad is onlosmakelijk verbonden met het Internationale filmfestival. In 1946 werd dit festival voor de eerste keer georganiseerd. Dit festival zette de stad nog meer op de kaart bij de internationale jetset.

Cannes vandaag de dag

Vandaag de dag is Cannes een zeer geliefde vakantiebestemming. Er is dan ook genoeg te zien en te beleven. Zo worden er naast het filmfestival ook regelmatig andere festivals en evenementen georganiseerd. Een voorbeeld is de jaarlijkse botenshow, waar de meest indrukwekkende jachten zijn te bezichtigen. Ook het uitgaansleven van deze mooie stad is het benoemen waard. Zo zijn er vele casino’s en nachtclubs te vinden. Het Fort Royal, een fort uit de zeventiende eeuw, is eveneens aan te raden om met een bezoekje te vereren. In dit fort is onder andere het Musée de la Mer gevestigd. Maar ook voor een strandvakantie bent u in deze bijzondere stad aan het juiste adres. Overdag kunt u heerlijk genieten op het grote zandstrand, om ’s avonds heerlijk te eten in een van de vele restaurantjes in de binnenstad. Cannes is een veelzijdige vakantiebestemming, met voor ieder wat wils!

Cannes

In de omgeving van Cannes

Deze prachtige stad ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Cannes bezoeken?

Wilt u deze prachtige stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk