Caromb

Caromb is een leuk plaatsje in het departement Vaucluse. Deze plaats kijkt uit op de legendarische Mont Ventoux. De beklimming van deze berg wordt regelmatig opgenomen in de route van de Tour de France. Vanwege haar gunstige ligging ten opzichte van de Mont Ventoux en andere leuke bezienswaardigheden als de lavendelvelden bij Sault, de Dentelles de Montmirail en het Palais des Papes in Avignon, is Caromb een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in het departement Vaucluse.Caromb

Geschiedenis van Caromb

In de nabijheid van Caromb zijn sporen gevonden die er op duiden dat het gebied rondom deze plaats al in de Prehistorie bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer vuurstenen gevonden, evenals pijlpunten. Ook tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk is deze locatie bewoond geweest. Tijdens de middeleeuwen genoot het plaatsje veel aanzien. Het plaatsje wisselde door de eeuwen heen vaak van eigenaar, maar werd desondanks toch als zeer belangrijke plaats beschouwd. Dit blijkt wel uit het feit dat er juist in Caromb een van de grootste Romaanse kerken van de Vaucluse werd gebouwd. Na de middeleeuwen vergaarde het plaatsje met name bekendheid vanwege haar wijn, die rondom dit plaatsje geproduceerd wordt. Door de eeuwen heen heeft dit plaatsje haar historische karakter grotendeels weten te behouden waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de leukste plaatsjes in het departement Vaucluse.

Caromb vandaag de dag

Wanneer u van plan bent om uw vakantie door te brengen in de Vaucluse, is Caromb een ideale uitvalsbasis. In dit leuke plaatsje is altijd wel wat te beleven. Zo kunt u gerust een middagje de tijd nemen om dit plaatsje al wandelend te verkennen. Vanuit sommige van haar mooie oude straatjes kunt u genieten van een mooi uitzicht op de Mont Ventoux. Dit plaatsje is dan ook een prima vakantiebestemming voor diegenen die de Mont Ventoux per fiets willen beklimmen. Een van de drie beklimmingen begint bij het plaatsje Bédoin, dat ongeveer tien kilometer verderop ligt. Bédoin is overigens ook een erg leuk plaatsje om te bezoeken wanneer u niet van fietsen houdt. Andere leuke plaatsjes in de omgeving van Caromb zijn bijvoorbeeld Crillon-le-Brave, Le Barroux, Malaucène en Gigondas. De plaatsjes Pernes-les-Fontaines en Venasque worden bovendien tot de allermooiste dorpjes in de Provence gerekend! Tot slot zijn ook grotere plaatsen in de omgeving, zoals Vaison-la-Romaine, Carpentras en natuurlijk Avignon en Orange meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Het moge duidelijk zijn: Caromb is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke en veelzijdige vakantie in de Vaucluse!
Caromb

Caromb bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje in de Vaucluse zelf verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: