Cavaillon

Cavaillon is een plaats in het department Vaucluse, in de region Provence. Deze stad ligt in de vallei van de rivier Coulon, en ligt in het natuurpark de Luberon.

Cavaillon

Geschiedenis van Cavaillon

Cavaillon is ooit ontstaan doordat de Kelten een versterkt dorp bouwden op deze locatie. Dit versterkte dorp werd gebouwd op een 180 meter hoge heuvel, wat een strategisch voordeel betekende. Zo waren de Kelten in staat eventuele vijandelijke legers al ruim van tevoren aan te zien komen. Toen de Romeinen het gebied veroverden, zagen ook zij in dat deze plaats van grote strategische waarde was. Aan de voet van de heuvel waarop het versterkte dorp was gevestigd, bouwden zij een kleine stad. Dit stadje groeide uit tot een Romeinse kolonie met de naam Cabelio. Vanwege haar gunstige ligging groeide het stadje relatief snel uit tot een wat grotere stad.

Na de val van het Romeinse Rijk werd de naam Cabelio veranderd in Cavaillon. Cavaillon behoorde toe aan het Comtat Venaissin. In de stad werd een Romaanse kathedraal gebouwd, die in het jaar 1251 heilig werd verklaard door de Paus. Het bijzondere aan deze kathedraal is dat deze beschikt over een groot orgel in Barok-stijl, wat uniek is in de Provence. Vanwege zijn tolerantie groeide Cavaillon uit tot een belangrijke stad voor het Franse Jodendom. Vanwege dit feit werd er in de 14e eeuw na Christus een mooie synagoge gebouwd. Deze werd in het jaar 1772 vervangen door een nieuw gebouw. Door de eeuwen heen heeft de stad Cavaillon zich ontwikkeld tot de prachtige stad zoals deze vandaag de dag bekend staat.

Cavaillon vandaag de dag

Vandaag de dag is Cavaillon een leuke stad om te bezoeken. Er zijn nog veel sporen uit het verleden zichtbaar. Een voorbeeld zijn de verschillende Romeinse overblijfselen die door de stad heen nog zichtbaar zijn. Ook de middeleeuwse binnenstad van Cavaillon is erg mooi om eens te verkennen. Hier zijn vele leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Tot slot zijn ook de synagoge en de kathedraal in de binnenstad absoluut de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de top van de nabijgelegen heuvel Colline Saint-Jaques heeft u een prachtig uitzicht over de gehele stad, en kunt u bij goed weer in de verte zelfs de beroemde berg Mont Ventoux zien liggen. Cavaillon is een prachtige stad om eens te bezoeken!

Cavaillon

Cavaillon bezoeken?

Zelf deze mooie stad verkennen? Zoek hier een mooie vakantiewoning, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: