Châteaudouble

Châteaudouble is een mooi plaatsje in het departement Var. Het plaatsje ligt op een hoge rots, op ongeveer vijftien kilometer afstand van de grotere stad Draguignan. Châteaudouble kijkt uit over de ingang van de Gorges de la Nartuby. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de omgeving.

Geschiedenis van Châteaudouble

Het plaatsje kent een rijke geschiedenis. Zo zou er, al voordat de Romeinen dit gebied veroverden, sprake zijn geweest van een versterkte nederzetting op deze rots. In een historisch document uit het jaar 1027 werd er melding gemaakt van een plaatsje. Dit plaatsje werd aangeduid als ‘Castellum Diaboli’, oftewel het kasteel van de duivel. Dit kwam omdat het plaatsje op een nagenoeg ontoegankelijke plek lag. In de dertiende eeuw werd de naam van het plaatsje veranderd in Châteaudouble. Destijds stonden er namelijk twee kastelen in het dorp. Deze kastelen moesten het plaatsje en zijn inwoners beschermen tegen de vijand. Tegelijkertijd moest het garnizoen de ingang van de Gorges de la Nartuby bewaken. De bekende Nostradamus voorspelde in de zestiende eeuw dat het plaatsje verzwolgen zou worden door de rivier Nartuby. Echter ligt het plaatsje tot op de dag van vandaag nog steeds bovenop de indrukwekkende rots.

Châteaudouble vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Var is een bezoekje aan dit indrukwekkend gelegen plaatsje absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreide wandeling door dit mooie plaatsje, met zijn geplaveide steegjes en gewelfde doorgangen kunt u gerust twee uur de tijd nemen. In het dorpje zijn enkele gezellige terrasjes te vinden waar u tijdens de warme zomerdagen kunt genieten van een heerlijke lunch. Vanuit het plaatsje kunt u tot slot genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving!

Châteaudouble bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Var zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: