Coaraze

Coaraze is een mooi dorpje in het achterland van de Côte d’Azur, in het departement Alpes-Maritimes.Coaraze Dit plaatsje staat bekend als een van de leukste bergdorpjes in dit gebied en staat op de officiële lijst van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Het plaatsje staat ook wel bekend als het ‘dorp van de zon’, vanwege de vele zonnewijzers die in dit dorpje te vinden zijn.

Geschiedenis van Coaraze

Coaraze ligt in streek met een rijke geschiedenis. Zo is dit gebied achtereenvolgens bevolkt geweest door de Liguriërs, de Kelten en de Romeinen, die elk hun sporen hebben nagelaten. De locatie waar het plaatsje op ligt, op een zandstenen heuvel, werd al vroeg in de geschiedenis op haar strategische waarde geschat. Het is aannemelijk dat er al vroeg in de geschiedenis sprake was van een plaatsje op deze heuvel. Het plaatsje dankt zijn naam aan een legende. Coaraze is afgeleid van Castellum Cuade Rase, wat vrij vertaald ‘afgehakte staart’ betekent. Volgens een legende zouden de inwoners van het plaatsje er ooit in zijn geslaagd om de duivel te vangen. Deze zou enkel hebben kunnen ontsnappen door zijn eigen staart af te hakken. Tijdens de middeleeuwen wisselde het plaatsje vaak van eigenaar. Ondanks dit gegeven heeft het plaatsje door de eeuwen heen zijn middeleeuwse karakter behouden.

Coaraze vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag het binnenland van de Côte d’Azur verkent, is een bezoekje aan dit mooie bergdorpje meer dan de moeite waard. De middeleeuwse straatjes zijn erg leuk om te verkennen. Vanuit het dorpje kunt u genieten van een mooi uitzicht over de omgeving, waaronder de vallei van de rivier Paillon. Tijdens een wandeling door haar oude, smalle straatjes waant u zich zo terug in de tijd. De combinatie van de mooie fresco’s in de kerk, charmante fonteinen en prachtige oude gebouwen zorgt er voor dat u hier gerust enkele uren door kunt brengen zonder dat u uitgekeken raakt. Coaraze is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes!

In de omgeving van Coaraze

Dit mooie plaatsje ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Coaraze bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk