Cotignac

Cotignac is een plaatsje gelegen in het departement Var, in de regio Provence. Dit dorpje staat bekend als katholiek bedevaartsoord en als een van de mooiste plaatsjes in de omgeving.Cotignac

Geschiedenis van Cotignac

Het gebied rondom het huidige plaatsje was al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er onder meer sporen gevonden die er op duiden dat deze regio al in de Prehistorie bewoond moet zijn geweest. Het plaatsje werd in het jaar 1030 na Christus voor het eerst genoemd in een oud historisch document. De naam zou zijn afgeleid van het Gallo-Romeinse “Cottinius”. Na de bouw van een kapel in de twaalfde eeuw na Christus maakte het plaatsje een periode van groei door. De plaats werd eigendom van de graven van de Provence.

Onder de heerschappij van de graven van de Provence groeide Cotignac al snel uit tot een belangrijk plaatsje met het oog op de productie van olijfolie. Voor het jaar 1900 telde het plaatsje niet minder dan 220.000 olijfbomen. In 1900 werd dan ook een recordoogst behaald van maar liefst 625.000 kilo aan olijven. Als gevolg van een strenge winter in de jaren 50 van de vorige eeuw zorgde ervoor dat de olijventeelt zo goed als uitgeroeid werd.

Cotignac vandaag de dag

Vandaag de dag staat Cotignac bekend als een van de leukste plaatsjes om te bezoeken in de Provence. Dit komt omdat het plaatsje zijn historische karakter goed heeft weten te behouden. De gezellige smalle straatjes en steegjes en de prachtige oude gebouwen maken van Cotignac een plaatsje waar u gerust enkele uren door kunt brengen. Het plaatsje is tevens bekend vanwege de bijzondere rotswand, waar het plaatsje tegen aan ligt. Deze rotswand is circa 80 meter hoog. In deze rotswand zijn verschillende rotswoningen uitgehouwen. Vanwege haar schitterende ligging is het plaatsje vandaag de dag erg geliefd bij kunstenaars. Cotignac is een prachtig, typisch Provençaals plaatsje dat absoluut een bezoekje waard is, of bijzonder geschikt is als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Provence.
Cotignac

Cotignac bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuke vakantiewoning, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: