Crillon-le-Brave

Crillon-le-Brave is een mooi plaatsje in het departement Vaucluse, vlakbij de legendarische berg Mont Ventoux. Het plaatsje ligt als het ware tussen de grotere plaatsjes Bédoin en Malaucène in, op een halfuurtje rijden van de plaats Vaison-la-Romaine.

Geschiedenis van Crillon-le-Brave

Hoewel het gebied rondom dit mooie plaatsje al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest, begint de geschiedenis van Crillon-le-Brave pas echt tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse rijk. Destijds stond het plaatsje op de heuvel bekend onder de naam Crillonium. Later werd het plaatsje Crillon genoemd. In de veertiende eeuw kwam het plaatsje in handen van een belangrijke adellijke familie uit Avignon. Tot aan de Franse Revolutie zouden verschillende graven uit deze familie over het plaatsje heersen. Tijdens de Franse Godsdienstoorlogen stond een van deze graven, Louis de Balbes de Berton de Crillon genaamd, bekend als een van de dapperste generaals in het Franse leger. Om deze generaal ter eren werd de naam van het plaatsje veranderd in Crillon-le-Brave, wat vrij vertaalt ‘Crillon de moedige’ betekent. Hoewel het plaatsje aan het begin van de twintigste eeuw verlaten dreigde te raken, werden er in de tweede helft van de twintigste eeuw verschillende restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor kon Crillon uitgroeien tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Crillon-le-Brave vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit kleine plaatsje bekend als een van de mooiste plaatsjes rondom de Mont Ventoux. Vanwege haar gunstige ligging ten opzichte van verschillende mooie bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Mont Ventoux en de abdij van Sénanque, is Crillon een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Vaucluse. Ook is het plaatsje ideaal gelegen voor diegenen die de Mont Ventoux per fiets willen beklimmen. Zowel het startpunt van de beklimming in Malaucène als het startpunt van de beklimming vanuit Bédoin is vanuit het plaatsje prima bereikbaar. Crillon-le-Brave is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke en veelzijdige vakantie in het departement Vaucluse!

Crillon-le-Brave bezoeken?

Wilt u dit mooie kleine plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: