Digne-les-Bains

Digne-les-Bains is de hoofdstad van het departement Alpes-de-Haute-Provence, en is gelegen in de regio Provence. De naam van deze stad heeft betrekking op de thermale wateren die zich in deze omgeving bevinden.

Digne-les-Bains

Geschiedenis van Digne-les-Bains

De geschiedenis van de stad Digne-les-Bains begint in de prehistorie. Door de aanwezigheid van drie rivieren vormt de locatie van de huidige stad een ideale locatie voor menselijke bewoning. De Bodiontici, een barbaarse stam, besloot daarom om zich hier te vestigen. Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk werd het stadje bezet door de Romeinen. Het stadje werd Dinia genoemd. De Romeinen waardeerden het stadje en haar nabije omgeving vanwege de thermale wateren die zich hier bevonden. Door de Romeinse invloeden maakte het stadje een periode van groei en welvaart door. Dit bleef zelfs het geval toen het Romeinse Rijk ten val kwam.

In de middeleeuwen bestond de stad uit twee afzonderlijke delen: het oude dorp en de stad. In het oude gedeelte van Digne, zoals Digne-les-Bains destijds werd genoemd, werd een bisschoppelijk kasteel gebouwd. Dit zorgde ervoor dat de twee verschillende delen van de stad onafhankelijk van elkaar functioneerden. Het oude dorp kwam onder toezicht van de bisschop, terwijl de stad door anderen bestuurd werd. Pas in het jaar 1385 werd er een akte ondertekend waarin besloten werd dat de twee stadsdelen voortaan weer als een geheel zouden opereren. In het jaar 1988 werd de naam van de stad Digne, officieel gewijzigd in Digne-les-Bains. De stad zou tot op de dag van vandaag alsmaar doorgroeien, met name langs de oevers van de rivier Bleone.

Digne-les-Bains vandaag de dag

Vandaag de dag is Digne-les-Bains een leuke stad om te bezoeken. Jaarlijks worden er verschillende festivals georganiseerd in de stad, zoals bijvoorbeeld het festival van de Lavendel. Ook is de stad bekend vanwege de warme bronnen. Dit maakt deze stad een populaire vakantiebestemming. De oude straatjes in het stadscentrum zijn erg gezellig, en de moeite waard om te verkennen. De combinatie van terrasjes en de winkeltjes zorgt ervoor dat u zich hier gerust een middag kunt vermaken. Tot slot zijn er ook nog musea in en nabij Digne-les-Bains die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Musée Promenade de la Réserve Naturelle Géologique de Haute Provence, wat tal van geologische bezienswaardigheden herbergt. Digne-les-Bains is een leuke plaats om te verkennen, en de uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie!

Digne-les-Bains

In de omgeving van Digne-les-Bains

Deze mooie stad ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence en de mooiste steden en dorpen in Alpes-de-Haute-Provence inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Digne-les-Bains bezoeken?

Wilt u deze plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk