Draguignan

Draguignan is een stadje gelegen in het departement Var, in de regio Provence. Deze mooie plaat staat ook wel bekend als de hoofdstad van de artillerie. De stad ligt nabij de Gorges du Verdon, en op circa 40 kilometer afstand van de Middellandse Zeekust.

"</p

Geschiedenis van Draguignan

De naam van de stad zou zijn afgeleid van het Latijnse Draco, of Draconem, wat draak betekent. Volgens een legende zou een bisschop, Saint Hermentaire genaamd, in de omgeving van de huidige stad een draak hebben gedood, en zo de levens van vele mensen hebben gered. Uit vele oude documenten blijkt dat de naam Draguignan voor het eerst rond het jaar 909 na Christus opduikt. Gedurende de Middeleeuwen was Draguignan slechts een klein plaatsje, gelegen nabij de rivier Nartuby. De inwoners van het plaatsje leefden voornamelijk van de lokale olijven- en druiventeelt. Pas in de zeventiende eeuw groeide het plaatsje uit tot een enigszins belangrijk stadje. Het stadje werd namelijk uitgeroepen tot een van de belangrijkste steden in de regio, ondanks dat er andere, nog grotere steden nabij lagen.

Hierdoor kreeg het stadje meer rechten, en maakte het stadje een periode van groei door. Veel later in de geschiedenis, in het jaar 1976, verwelkomde de stad de Nationale Artillerie school. Zo werd de stad bekend als de nationale hoofdstad van de artillerie. Op 15 juni 2010 werd het stadje getroffen door een grote overstroming. De nabijgelegen rivier was uit haar oevers getreden door hevige regenval. Deze overstroming richtte veel schade aan. De stad kwam er echter weer bovenop, en groeide uit tot de gezellige, typisch zuid-Franse stad zoals deze vandaag de dag bekend staat.

Draguignan vandaag de dag

Vandaag de dag is Draguignan een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk vakantie. In het stadje is het heerlijk vertoeven op een van de vele terrasjes. Ook zijn hier vele leuke winkeltjes te vinden, waardoor u hier gerust een middag door kunt brengen. In de nabije omgeving van deze stad bevinden zich indrukwekkende bezienswaardigheden als de Gorges du Verdon en de Abdij van Le Thoronet. Ook zijn er liggen er talloze leuke plaatsjes in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Lorgues, Vidauban en Le Muy. Ook voor een heerlijke strandvakantie is Draguignan een ideale vakantiebestemming, want de Middellandse Zeekust ligt op circa 40 minuten rijden. Draguignan is een ideale bestemming voor een veelzijdige vakantie!
Draguignan

In de omgeving van Draguignan

Deze mooie plaats ligt in het departement Var. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Var en de mooiste steden en dorpen in Var inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Draguignan bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Var op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk