Embrun

Embrun is een plaats in het departement Hautes-Alpes en ligt aan de oevers van het stuwmeer Lac de Serre-Ponçon, wat tot een van de grootste kunstmatige meren van Europa behoort. Deze plaats is vanwege zijn ligging dan ook een geliefde vakantiebestemming onder surfers en bergwandelaars.

Geschiedenis van Embrun

Embrun is een plaats met een rijke historie. De locatie van de plaats, bovenop een rots, uitkijkend over de rivier Durance, werd al vroeg in de geschiedenis op waarde geschat. Op de locatie van het hedendaagse plaatsje had een Gallische stam, bekend als de Caturiges, een versterkt dorp, een oppidum gebouwd. Toen de Romeinen het gebied veroverden, kwam de nederzetting bekend te staan onder de naam Eburodunum. De plaats werd ook door de Romeinen als zeer belangrijk beschouwd. Daarom werd Eburodunum uitgeroepen tot de hoofdstad van de Romeinse provincie. In de middeleeuwen maakte de plaats deel uit van het graafschap van de Provence.

Vanwege de strategische ligging van de plaats werden er enkele verdedigingswerken gebouwd, waaronder een citadel om zo deze strategisch gelegen plaats te kunnen beschermen. Na een rumoerige periode tijdens de godsdienstoorlogen, werd de citadel in het jaar 1872 ontmanteld. Ook werden de stadsmuren afgebroken bij de bouw van de spoorlijn bij de plaats, in het jaar 1882.

Embrun vandaag de dag

Vandaag de dag staat Embrun bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Hautes-Alpes. De plaats heeft zijn historische karakter goed weten te behouden. De mooie oude straatjes en gebouwen in combinatie met de gezellige terrasjes maken van Embrun een plaatsje waar u gerust een middag door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een mooi uitzicht over de nabije omgeving, waar veel te beleven is voor wandelaars, fietsers, surfers en klimmers. Zo zijn er talloze wandelroutes te vinden en zijn er voor de fanatieke fietsers onder ons verschillende interessante routes. Watersporters kunnen genieten van het prachtige nabijgelegen stuwmeer Lac de Serre-Ponçon. Deze mooie plaats is een fantastische vakantiebestemming voor een heerlijke en veelzijdige vakantie in het departement Hautes-Alpes!

EmbrunEmbrun bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Alpes ook interessant: