Entrecasteaux

Entrecasteaux is een prachtig plaatsje, gelegen in de groene vallei van de rivier Bresque, in het departement Var. Het plaatsje ligt ongeveer 25 kilometer ten noordoosten van de grotere plaats Brignoles. Dit bijzondere plaatsje staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in dit gebied.Entrecasteaux

Geschiedenis van Entrecasteaux

Hoewel de vallei van de rivier Bresque al eeuwenlang bewoond moet zijn geweest, begint de geschiedenis van het plaatsje Entrecasteaux in de elfde eeuw na Christus. In de elfde eeuw stond hier een oud fort, dat onder meer diende om een route door de vallei te bewaken. In de zestiende eeuw werd er op de locatie van dit fort een nieuw kasteel gebouwd. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje, doordat men vanuit de omringende omgeving besloot om dicht bij het kasteel te gaan wonen. Zo kon men beter beschermd worden tegen kwaadwillenden, waaronder struikrovers. In de zeventiende en achttiende eeuw werd het kasteel verder uitgebouwd.

Doordat dit kasteel zijn strategische waarde had verloren, werd het omgebouwd van een militair kasteel tot een prachtig kasteel dat diende als verblijf voor verschillende belangrijke Provençaalse families. Door de eeuwen heeft het plaatsje zich in relatieve rust door kunnen ontwikkelen, waardoor dit plaatsje vandaag de dag bekend staat als een van de leukste plaatsjes in het departement Var.

Entrecasteaux vandaag de dag

Vandaag de dag is Entrecasteaux een erg leuk plaatsje om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Var. Hoewel het plaatsje minder bekend is dan plaatsjes als Fayence, of de grotere plaats Brignoles, doet dit plaatsje qua pracht niet onder voor de andere mooie plaatsen in de Var. De combinatie van haar prachtige ligging, midden in het groen en haar prachtige straatjes en gebouwen uit de zestiende eeuw maken van Entrecasteaux een plaatsje waar u gerust een middagje door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook het kasteel van Entrecasteaux is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u in de buurt van dit plaatsje verblijft.
Entrecasteaux

Entrecasteaux bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: