Entrechaux

Entrechaux is een leuk plaatsje in het departement Vaucluse. Het plaatsje ligt ongeveer 6,5 kilometer ten oosten van de grotere plaats Vaison-la-Romaine en ongeveer zeven kilometer ten noorden van Malaucène. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes rondom de Mont Ventoux.Entrechaux

Geschiedenis van Entrechaux

De omgeving van het plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Het hedendaagse plaatsje Entrechaux ligt namelijk aan het begin van de vallei van de Toulourenc. In deze vallei zijn verschillende schuilplaatsen gevonden in de rotsen waar onder meer vuurstenen en pijlpunten zijn gevonden. Voordat de Romeinen dit gebied veroverden, zou zich op de locatie van het huidige plaatsje al een dorpje hebben bevonden. Dit dorpje behoorde toe aan een Gallische stam die bekend stond als de Vocones. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden, veranderde de aanblik van het plaatsje aanzienlijk.

Zo zijn er vele sporen gevonden die doen herinneren aan de periode dat dit gebied toebehoorde aan het Romeinse Rijk, waaronder de oude fundamenten van een Romaanse brug. In de hierop volgende eeuwen maakte het plaatsje een relatief rustige periode door, in de schaduw van de grotere stad Vaison-la-Romaine. Sinds de negentiende eeuw staat Entrechaux en zijn omgeving bekend om de truffels.

Entrechaux vandaag de dag

Doordat het plaatsje zich grotendeels in de schaduw van Vaison-la-Romaine heeft kunnen ontwikkelen, heeft Entrechaux zijn oorspronkelijke karakter grotendeels behouden. Het is dan ook niet voor niets dat dit plaatsje bekend staat als een van de mooiste plaatsjes rondom de Mont Ventoux. Entrechaux is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in dit gebied. Er is genoeg te zien en te beleven in de omgeving van dit plaatsje. Zo behoort een bezoekje aan mooie plaatsen als Nyons, Vaison-la-Romaine, Brantes en Montbrun-les-Bains tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan de legendarische Mont Ventoux mag niet ontbreken wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze omgeving. Vanaf de top van de zogenaamde ‘Reus van de Provence‘ kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Entrechaux bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: