Fayence

Fayence is een typisch Provençaals plaatsje gelegen in het departement Var, in de Provence. Het plaatsje ligt ongeveer tussen de plaatsjes Seillans en Tourrettes in, op een heuvel van ongeveer 350 meter hoogte. Fayence staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in de hele regio.Fayence

Geschiedenis van Fayence

Het gebied rondom het huidige plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bijzonder gewaardeerd door de Romeinen. Zij stichtten het plaatsje Favienta Loca, wat vrij vertaalt ‘aangename plek’ betekent. Het plaatsje werd tegen een heuvel aan gebouwd, omringd door bergen. Dankzij de strategische ligging was het plaatsje relatief gemakkelijk te beschermen tegen de vijand. Na de val van het Romeinse Rijk groeide het plaatsje, dat inmiddels haar huidige naam had gekregen, uit tot een geliefd vakantieoord voor de bisschoppen van Fréjus. Pas in het jaar 1782 werden de rechten van de bisschop afgekocht, waardoor dit dorpje een plaatsje werd zoals alle andere plaatsjes in de regio.

Fayence vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit plaatsje bekend als een van de mooiste dorpjes in het departement Var. Volgens sommigen behoort het plaatsje zelfs tot de allermooiste plaatsjes in de hele regio. Ondanks de rumoerige geschiedenis van dit gebied, heeft het plaatsje de tand des tijds goed weten te doorstaan. Wanneer u dit plaatsje bezoekt zal het u niets verbazen dat dit plaatsje tot de mooiste dorpjes in de regio behoort. De combinatie van de middeleeuwse straatjes, de prachtige oude gebouwen en de gezellige terrasjes maken van Fayence een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben. Een bezoekje aan dit leuke plaatsje is prima te combineren met een verzoek aan andere schilderachtige plaatsjes als Seillans, Mons, Callian of Montauroux. Een bezoekje aan Fayence is meer dan de moeite waard. Ook is Fayence een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Var.
Fayence

Fayence bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: