Flassan

Flassan is een leuk plaatsje dat aan de voet van de Mont Ventoux ligt, in het departement Vaucluse. FlassanDit mooie plaatsje ligt vrijwel tussen de plaatsen Bédoin en Sault en staat onder meer bekend om zijn mooie oude straatjes.

Geschiedenis van Flassan

De omgeving rondom het plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Dit blijkt uit archeologische opgravingen in de nabijgelegen Gorges de la Nesque. Daar zijn sporen gevonden die er op duiden dat hier al 150.000 jaar voor onze jaartelling sprake was van menselijke bewoning. Ook zijn er in de nabijheid van Flassan enkele sporen van Gallo-Romeinse dorpjes gevonden. Het plaatsje zelf is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan rondom haar mooie Romaanse kerk uit de dertiende eeuw. In de loop der eeuwen kon het plaatsje zich in de schaduw van grotere plaatsen in de omgeving, zoals Carpentras, door ontwikkelen.

Flassan vandaag de dag

Vandaag de dag is Flassan een plaatsje dat leuk is om te verkennen wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze omgeving. Het plaatsje is door de eeuwen heen relatief klein gebleven en is dan ook een stuk rustiger dan nabijgelegen plaatsen als Sault en Bédoin. Wanneer u door dit leuke plaatsje heen wandelt kunt u de verschillende mooie, okerkleurige huizen bewonderen. Het plaatsje kent meerdere smalle, pittoreske straatjes waar u tijdens de mooie zomerdagen prachtige foto’s kunt maken. In de omgeving van het plaatsje is genoeg te zien en te beleven. Zo is een bezoekje aan de indrukwekkende Mont Ventoux meer dan de moeite waard.

Ieder jaar weer proberen vele fietsers de top van deze kale berg te bereiken. Vanaf de top van de Mont Ventoux kunt u tijdens de mooiere dagen genieten van een prachtig uitzicht over haar maanlandschap en de omringende omgeving. Ook uitstapjes naar de Gorges de la Nesque, de mooie lavendelvelden bij Sault en de opgravingen in Vaison-la-Romaine zijn de moeite waard om te bezoeken. Ook een uitstapjes naar mooie steden als Carpentras, maar ook Avignon en Orange behoren tot de mogelijkheden. Flassan is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.

FlassanFlassan bezoeken?

Wilt u dit charmante plaatsje in de Vaucluse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: