Flayosc

Flayosc is een plaatsje gelegen in het departement Var, op ongeveer zeven kilometer afstand van de grotere plaats Draguignan. Het dorpje ligt op een rots naast de rivieren Pontchalade, Florieyes en Rimalte. Flayosc

Geschiedenis van Flayosc

Het gebied rondom het plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond door de Kelten. Nadat de Romeinen de Provence veroverden, vestigden zij zich in de nabijheid van het huidige plaatsje. Uit verschillende archeologische vondsten, zoals vazen, munten en bakstenen blijkt dat het gebied betrekkelijk dichtbevolkt moet zijn geweest. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk zou het plaatsje Flayosc zijn ontstaan. Nadat het plaatsje in de middeleeuwen door de Saracenen was verwoest, werd het plaatsje onder leiding van de heren van Villeneuve, een van de belangrijkste adellijke families van de Provence, al snel weer opgebouwd. Dit maal werden er tevens imposante verdedigingswerken gebouwd. Zo werd het stadje volledig ommuurt, om het zo te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

In de achttiende eeuw na Christus werd het plaatsje zwaar getroffen door de Pest, evenals vele andere plaatsjes in de Provence. Na deze desastreuze periode in de geschiedenis van het Flayosc, maakte het plaatsje een periode van bloei door, mede dankzij de opkomst van de leerindustrie. Hierdoor kon het plaatsje uitgroeien tot het prachtige, typisch Provençaalse plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Flayosc vandaag de dag

Vandaag de dag staat Flayosc bekend als een van de mooiste dorpjes in het departement Var. Het plaatsje heeft zijn historische karakter goed weten te behouden. In het plaatsje vindt u verschillende gezellige restaurantjes en leuke straatjes. In de zomermaanden wordt er op wekelijkse basis een typisch Provençaalse markt georganiseerd, waar u aan het juiste adres bent voor lokale specialiteiten. Flayosc is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Var. Zo ligt het meest nabije stand op ongeveer dertig minuten rijden met de auto, en is bijvoorbeeld ook de Gorges du Verdon goed bereikbaar. Bovendien zijn er in de nabije omgeving van het plaatsje nog veel meer leuke plaatsen te vinden zoals Draguignan en Lorgues. Het moge duidelijk zijn: Flayosc is een heerlijke vakantiebestemming.
Flayosc

Flayosc bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk