Forcalquier

Forcalquier is een plaats gelegen in het departement Alpes-de-Haute-Provence, in de regio Provence.Forcalquier Deze mooie plaats staat bekend als een typisch Provençaals plaatsje en is dan ook geliefde vakantiebestemming. Het plaatsje is gebouwd rondom een steile heuvel en ligt ongeveer dertig kilometer ten zuiden van Sisteron.

Geschiedenis van Forcalquier

Deze mooie plaats beschikt over een rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. De plaats stond destijds bekend onder de naam Furnus Calcarius. Na de val van het Romeinse Rijk werd de plaats Fourcauquié genoemd, zijn Provençaalse naam. Aan het einde van de elfde eeuw na Christus stichtten de graven van de Provence het Comté de Forcalquier, oftewel het graafschap van Forcalquier. Dit zelfstandige staatje zou tot in de twaalfde eeuw na Christus voort blijven bestaan. De plaats was erg belangrijk en werd gezien als de hoofdstad van het graafschap, waartoe ook plaatsen als Manosque, Sisteron, Gap en Embrun behoorden. Er werd zelfs een eigen munteenheid geïntroduceerd.

Het graafschap werd in de loop der jaren steeds belangrijker en vergaarde een steeds belangrijke positie in Zuid-Frankrijk. Dit gegeven was een doorn in het oog van de graven van de Provence. Zo ontstond er door de jaren heen een rivaliteit tussen het graafschap en de graven van de Provence. Deze rivaliteit kwam tot een einde toen de gravin van Forcalquier, Gersende de Sabran genaamd, in het jaar 1195 na Christus in het huwelijk trad met Alfonso II, graaf van de Provence. Hun zoon, Ramon Bérenger IV zou uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het samengaan van de twee graafschappen.

Forcalquier vandaag de dag

Vandaag de dag is deze bijzondere plaats erg levendig en typisch Provençaals. Iedere maandag wordt er een lokale markt georganiseerd in het plaatsje, waar u aan het juiste adres bent voor lokale specialiteiten. Mede dankzij haar gunstige ligging ten opzichte van zowel het prachtige gebied dat bekend staat als de Luberon met zijn talloze prachtige plaatsjes, als de wereldberoemde Gorges du Verdon, is deze plaats een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in de Provence!
Forcalquier

In de omgeving van Forcalquier

Deze mooie plaats ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence en de mooiste steden en dorpen in Alpes-de-Haute-Provence inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Forcalquier bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk