Gassin

Gassin is een plaatsje in het landschap dat bekend staat als het Massif des Maures, tussen de plaatsen Hyères en Fréjus. GassinDit plaatsje staat bekend als een van de allermooiste dorpjes in het departement Var.

Geschiedenis van Gassin

Het Massif des Maures werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er onder meer prehistorische gereedschappen gevonden. Tijdens de opkomst van het Romeinse Rijk werd het gebied rondom het hedendaagse plaatsje al snel veroverd door de Romeinen. Het gebied maakte deel uit van de Romeinse provincie Gallia Transalpina. Na de val van het Romeinse Rijk werd het gebied rondom het huidige plaatsje geteisterd door invallen van de Moren en piraten. Door de vele aanvallen en plunderingen vluchtten de inwoners van kustplaatsen zoals Saint-Tropez het binnenland in, en ontstonden daar al snel kleine nederzettingen zoals het hedendaagse Ramatuelle en zo ook Gassin. Het plaatsje zelf werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 1234. Het plaatsje heeft haar historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden en behoort daarom volgens de kenners tot de mooiste dorpjes in de Var.

Gassin vandaag de dag

Vandaag de dag staat het plaatsje bekend als een geliefde vakantiebestemming. Dit heeft mede te maken met haar ideale ligging ten opzichte van de kustlijn van de Middellandse Zee. Vanuit het plaatsje is het slechts ongeveer tien kilometer rijden naar het dichtstbijzijnde strand. In het plaatsje zelf zijn talloze mooie oude gebouwen en leuke straatjes te bewonderen. Vanuit het plaatsje kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht op de Golf van Saint-Tropez. Vergeleken met Saint-Tropez is Gassin een rustig plaatsje waar u gerust een middagje door kunt brengen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in of rondom het plaatsje behoren uitstapjes naar andere mooie plaatsen zoals Ramatuelle, Saint-Tropez, Grimaud en Sainte-Maxime tot de mogelijkheden. Gassin is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in het departement Var!

GassinGassin bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: