Gréolières

Gréolières is een oud klein plaatsje in het departement Alpes-Maritimes. Het plaatsje ligt op de zuidelijke helling van Montagne du Cheiron en kijkt uit over de rivier Loup. Dit plaatsje behoort tot de zogenaamde ‘Villages perchés’: prachtige heuveldorpjes in het achterland van de Côte d’Azur!Gréolières

Geschiedenis van Gréolières

Het achterland van Nice werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo werd de vallei van de rivier Loup doorkruist door een belangrijke Romeinse handelsweg, die het hedendaagse Vence met Castellane verbond. Men neemt aan dat het plaatsje dankzij deze handelsroute is ontstaan. Het kasteel bij het plaatsje Gréolières zou in de vijfde eeuw na Christus zijn gebouwd om deze belangrijke handelsroute te beschermen. Rondom dit kasteel ontstond in de loop der jaren het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat. Het plaatsje raakte zwaar beschadigd tijdens de Godsdienstoorlogen en ook de Pest maakte een groot aantal slachtoffers onder de inwoners van het plaatsje. Ondanks deze zwarte bladzijden uit de geschiedenis van dit plaatsje staat Gréolières vandaag de dag bekend als een van de mooiste heuvelplaatsjes in het departement Alpes-Maritimes!

Gréolières vandaag de dag

Wie vandaag de dag het achterland van Nice verkent, komt vele prachtige heuveldorpjes tegen. Het ene dorpje is nog mooier dan het andere. Gréolières behoort absoluut tot de allermooiste dorpjes in dit gebied. Met zijn prachtige smalle straatjes en steegjes en de indrukwekkende ruïnes van het kasteel is dit een mooi plaatsje om te verkennen wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied. In het plaatsje zijn meerdere gezellige terrasjes te vinden waar u kunt genieten van een drankje na uw wandeling door dit plaatsje. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Montagne du Cheiron. Ook kunt u heerlijk wandelen in de nabije omgeving van dit plaatsje, want er zijn meerdere prachtige wandelroutes uitgezet. Ook voor de waaghalzen onder ons is dit prachtige plaatsje een interessante vakantiebestemming. De omgeving van dit heuveldorpje is ideaal om te paragliden!
Gréolières

Gréolières bezoeken?

Wilt u dit prachtige historische plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: