Grimaud

Grimaud is een oud plaatsje in het departement Var.Grimaud Deze leuke plaats ligt aan de voet van het Massif des Maures, een bergketen die zich uitstrekt van Hyères naar Fréjus. De plaats ligt op een heuvel, vanwaar het uitkijkt over de Golf van Saint-Tropez.

Geschiedenis van Grimaud

Het Massif des Maures werd al in de prehistorie bewoond, zo ook de nabij omgeving van dit plaatsje. Verschillende vondsten als prehistorische voorwerpen en menhirs vormen hier het bewijs voor. Ten tijde van de periode dat het gebied deel uitmaakte van het Romeinse rijk, lag het plaatsje nog direct aan zee. Hier hadden de Romeinen dan ook een grote haven gebouwd, met de naam Sambracis. Bij het plaatsje zijn veel stukken aardewerk, kruiken en tegels gevonden die uit deze periode afkomstig zijn. Vanwege de strategische ligging van het plaatsje, werd er in de elfde eeuw na Christus een kasteel gebouwd op de heuvel waar het plaatsje tegenaan ligt. Grimaud was inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste plaatsen in de regio.

In de veertiende eeuw na Christus werd het plaatsje, evenals vele andere plaatsjes in de regio, getroffen door de pest. Tegelijkertijd werd deze plaats geteisterd door vele plunderingen door roversbendes. Daarom werd er in de tweede helft van de veertiende eeuw na Christus een verdedigingsmuur gebouwd, om de inwoners van dit plaatsje te beschermen tegen zowel de rovers als de dodelijke ziekte die, ondanks de bouw van deze muur, nog vele slachtoffers zou maken.

Grimaud vandaag de dag

Vandaag de dag is Grimaud een prachtig dorpje om te bezoeken. Wanneer u het dorpje bezoekt lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. De prachtige oude gebouwen, de mooie smalle straatjes en het prachtige uitzicht vanaf het hoogste punt van het plaatsje maken van Grimaud een dorpje dat u echt eens bezocht moet hebben. Dit plaatsje is een prima uitvalsbasis voor een heerlijke en veelzijdige vakantie in het departement Var!

GrimaudGrimaud bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: