Hyères

Hyères is een stad gelegen aan de Middellandse Zee, in het departement Var. De stad is bekend vanwege de duizenden palmbomen die langs de straten geplant staan. Hyères

Geschiedenis van Hyères

In de vierde eeuw voor Christus werd er op de locatie van de huidige stad een versterkte handelspost gebouwd door Griekse zeilers uit Massilia, het huidige Marseille. De handelspost was bedoeld om de overzeese handel naar Italië te verdedigen tegen de Ligurische barbaren. De handelspost droeg de naam Olbia, wat ‘de gelukkige’ betekent. Nadat de Romeinen de Provence veroverden, ontstond er een klein gehucht nabij deze handelspost. Mede dankzij de zeehandel maar ook de winning van zeezout en de opbrengsten vanuit de landbouw groeide Hyères als relatief snel uit tot een belangrijke plaats in de Provence. Zo diende de stad onder meer als uitvalsbasis voor de verschillende kruisvaarten.

Zo werden hier onder meer de legers voor de zevende kruistocht ontscheept. Nadat de stad in handen kwam van de graven van de Provence, werd de stad eigenlijk steeds minder belangrijk geacht, ten gunste van de havenplaats Toulon. Dankzij de opkomst van het toerisme maakte de stad vanaf de achttiende eeuw na Christus echter weer een voorspoedige periode door. Zo groeide deze plaats al snel uit tot een van de belangrijkste kuuroorden aan de kust van de Middellandse Zee.

Hyères vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat Hyères bekend als een van de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee. Niet alleen is deze plaats met het oog op zijn ligging een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke strandvakantie: ook is de oude binnenstad absoluut de moeite waard om te verkennen. Van de oude Tempelierstoren op het Massillonplein tot aan de mooie Sint-Paulus kerk: in Hyères is genoeg te zien en te beleven. Tel hier de vele gezellige restaurantjes, de prachtige oude straatjes en de mooie stranden bij op en het is duidelijk. Hyères is een geweldige uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in de Provence.
Hyères

Hyères bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: