La Ciotat

La Ciotat is een populaire badplaats in het departement Bouches-du-Rhône. De plaats is mede bekend vanwege de vele mooie calanques die er in de omgeving te vinden zijn, waaronder de Calanques de Cassis. La Ciotat

Geschiedenis van La Ciotat

In de heuvels rondom deze badplaats zijn sporen gevonden die bevestigen dat dit gebied al in de prehistorie bewoond is geweest. Men weet dat de eerste bewoners van deze streek leefden van jagen, vissen en landbouw. Zo zijn er in dit gebied vele prehistorische voorwerpen gevonden, waaronder keramiek en pijlpunten. In de vijfde eeuw was deze plaats uitgegroeid tot een belangrijk havenplaatsje, dat veel welvaart vergaarde door de overzeese handel en visserij. Het plaatsje kende haar hoogtijdagen in de vijftiende eeuw. In deze tijd werd onder meer het indrukwekkende Fort Bérouard gebouwd, alsmede het kleinere fort Saint-Martin en het fort Saint-Antoine.

Later in de geschiedenis speelde La Ciotat een belangrijke rol in de filmgeschiedenis. Zo beschikten de Franse broers en filmpioniers Lumière hier over een vakantiehuis en openden zij hier een van de eerste bioscopen. Ook speelt het spoorwegstation van La Ciotat een belangrijke rol in een van de eerste films ooit. De belangrijke rol die het plaatsje speelde in de filmgeschiedenis wordt ieder jaar weer herdacht met een jaarlijks filmfestival.

La Ciotat vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze schitterende badplaats bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Bouches-du-Rhône. Vanwege de ligging aan zee kunt u bij La Ciotat genieten van verschillende watersporten, waaronder duiken, kajakken en boottochten. Ook zijn er bij deze plaats vele prachtige stranden te vinden, waardoor ook de strandliefhebbers onder ons hier heerlijk kunnen genieten. In de plaats zelf is ook genoeg te zien en te beleven. Van haar leuke centrum tot aan haar vier havens en het Musée Ciotaden, waar u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van deze prachtige badplaats.
La Ciotat

La Ciotat bezoeken?

Wilt u deze leuke badplaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: