La Grave

La Grave is een prachtig bergdorpje in het departement Hautes-Alpes. Het dorpje ligt aan de voet van La Meije, een indrukwekkende bergtop die tot de hoogste toppen van het Parc National des Écrins behoort. Het plaatsje behoort tot de mooiste dorpjes in Frankrijk en maakt dan ook deel uit van de vereniging van de zogenaamde Les Plus Beaux Villages de France.

Geschiedenis van La Grave

In de omgeving van het plaatsje La Grave zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al tijdens de Bronstijd bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer verschillende soorten gereedschappen gevonden die dit lijken te bevestigen. Het plaatsje La Grave werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit de twaalfde eeuw. Door de eeuwen heen was het dal waar het plaatsje in ligt een belangrijke route vanuit Grenoble naar Briançon. De inwoners van deze omgeving leefden met name van de landbouw. Met de opkomst van het toerisme en de bergsport kwam hier verandering in. Dankzij de gunstige ligging van het plaatsje La Grave ten opzichte van verschillende bergtoppen groeide het plaatsje uit tot een belangrijke toeristische trekpleister. Sinds het einde van de twintigste eeuw is dit plaatsje dan ook een geliefde vakantiebestemming onder natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

La Grave vandaag de dag

Vandaag de dag is La Grave een van de mooiste plaatsjes in het departement Hautes-Alpes. Het plaatsje heeft zijn oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen behouden, waardoor het leuk is om te verkennen. Tijdens een wandeling door het plaatsje kunt u de mooie pittoreske stenen huizen en een prachtige romaanse kerk bewonderen. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een adembenemend mooi uitzicht op de bergtop van La Meije. Voor de fanatieke fietsers onder ons is dit plaatsje een prima vertrekpunt voor de beklimming van bekende bergpassen als Col du Lautaret en de Col du Galibier. Vanuit het plaatsje vertrekt een kabelbaan die u naar een gletsjer op ruim 3000 meter hoogte brengt. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht!

In de omgeving van La Grave

Dit schitterende plaatsje ligt in het departement Hautes-Alpes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Hautes-Alpes en de mooiste steden en dorpen in Hautes-Alpes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

La Grave bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Hautes-Alpes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Alpes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk