La Roquette-sur-Var

La Roquette-sur-Var is een mooi plaatsje in het departement Alpes-Maritimes. Het plaatsje ligt op een hoge rots en kijkt uit over de valleien van de Var en de Estéron. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van prachtige vergezichten over de omgeving.La Roquette-sur-Var

Geschiedenis van La Roquette-sur-Var

Uit de vondst van enkele ruïnes in de omgeving van het plaatsje blijkt dat er ten tijde van het Romeinse Rijk al sprake moet zijn geweest van een plaatsje in de directe omgeving van het hedendaagse plaatsje La Roquette-sur-Var. Het is aannemelijk dat dit plaatsje verlaten is ten faveure van de makkelijker te verdedigen rots waar het hedendaagse plaatsje op ligt. Tijdens de middeleeuwen groeide La Roquette-sur-Var uit tot een belangrijk versterkt plaatsje, dat dankzij haar strategische ligging de vallei van de Var kon overzien. Het plaatsje vergaarde inkomsten door tol te heffen voor eenieder die door deze vallei reisde. Mede dankzij deze inkomsten maakte het plaatsje een voorspoedige tijd door. Al snel bleek dat de rots te klein werd voor het plaatsje. Men besloot dan ook om in het dal verder te bouwen. In de negentiende eeuw werd dit lager gelegen gedeelte van het dorp een zelfstandige gemeente: Saint-Martin-du-Var.

La Roquette-sur-Var vandaag de dag

Vandaag de dag is La Roquette-sur-Var een van de mooiste heuveldorpen in het binnenland van de Côte d’Azur. Het plaatsje heeft zijn oorspronkelijke karakter door de eeuwen heen weten te behouden en staat dan ook bekend om de prachtige smalle straatjes, mooie historische gebouwen en prachtige fonteinen. Vanwege de ligging, op een hoge rots, kunt u vanuit het plaatsje genieten van een mooi uitzicht over de omgeving. Zo kunt u tijdens de mooie zomerdagen zowel de Middellandse Zee als de bergtoppen van het Nationaal park Mercantour zien liggen. Als u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes is een bezoekje aan dit prachtige bergdorpje meer dan de moeite waard!

La Roquette-sur-Var bezoeken?

Wilt u dit prachtige dorpje op de hoge rots zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: