La Turbie

La Turbie is een plaatsje in het departement Alpes-Maritimes en ligt vlakbij de grote steden Monaco en Nice. Het plaatsje is onder meer bekend vanwege het Tropaeum Alpium, een groot Romeins monument.La Turbie

Geschiedenis van La Turbie

Al tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was La Turbie een bekend plaatsje. Dit kwam mede door het Tropaeum Alpium. Dit monument werd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus gebouwd ter ere van zijn overwinning over de Ligurische stammen in dit gebied. Ook lag het plaatsje in de nabijheid van de Via Julia Augusta, een belangrijke Romeinse handelsroute. In de middeleeuwen stond het plaatsje bekend onder de naam Turbia. Het plaatsje maakte deel uit van de Republiek Genua. Later in de geschiedenis maakte het plaatsje deel uit van het graafschap Savoie en het prinsdom van Monaco. In 1982 werd het plaatsje wereldberoemd doordat Grace Kelly, prinses van Monaco, hier om het leven kwam door een tragisch auto-ongeluk. Ondanks deze tragische gebeurtenis staat het plaatsje La Turbie tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiere plaatsjes aan de Côte d’Azur.

La Turbie vandaag de dag

Vandaag de dag is La Turbie een leuk plaatsje om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt aan de Côte d’Azur. Wanneer u dit mooie plaatsje bezoekt is een bezoekje aan het Tropaeum Alpium absoluut de moeite waard. Een bezoek aan dit plaatsje kan prima gecombineerd worden met bezoekjes aan andere mooie plaatsen als Monaco, Nice, of het nabijgelegen Èze. In het plaatsje zelf zijn verschillende gezellige restaurants en terrasjes te vinden waar u heerlijk kunt genieten van een verkoelend drankje tijdens de warme zomerdagen. Ook is een wandeling door het plaatsje meer dan de moeite waard. Dankzij haar prachtige, smalle straatjes kunt u hier gerust een middag doorbrengen. Tot slot kunt u vanuit het plaatsje genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. La Turbie is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie aan de Côte d’Azur!

In de omgeving van La Turbie

Dit mooie plaatsje ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

La Turbie bezoeken?

Wilt u dit plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk