Lacoste

Lacoste is een mooi plaatsje in het gedeelte van het departement Vaucluse dat bekend staat als de Luberon. Evenals andere plaatsjes in de Luberon, zoals Ansouis, Bonnieux, Gordes, Lourmarin, Ménerbes en Oppède-le-Vieux, is Lacoste tijdens de zomermaanden een geliefde vakantiebestemming. Lacoste

Geschiedenis van Lacoste

In de Luberon zijn verschillende sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer speerpunten en aardewerken vazen gevonden. Het dorpje Lacoste werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 1038 na Christus. Evenals andere dorpjes in de Luberon ontstond het dorpje bovenop een rots, met een uitzicht over de omringende omgeving. Het plaatsje is het best bekend vanwege haar meest beruchte inwoner, Donatien Alphonse François Comte de Sade, die in de achttiende eeuw na Christus in het kasteel in dit plaatsje woonde.

Na een reeks van incidenten met vrouwen en de politie vluchtte hij uit het plaatsje, maar werd later toch gevangen genomen. Zijn kasteel werd gedeeltelijk verwoest in het jaar 1779 en werd niet veel later geplunderd door de lokale bevolking. In de tweede helft van de negentiende eeuw raakte het hoger gelegen gedeelte van het plaatsje Lacoste in verval, doordat steeds meer inwoners het plaatsje verlieten. Desondanks staat het plaatsje vandaag de dag bekend als een van de mooiste plaatsjes in de Luberon.

Lacoste vandaag de dag

Vandaag de dag wordt dit schilderachtige plaatsje door de kenners als een van de mooiste plaatsjes in de omgeving beschouwd. Het plaatsje heeft haar originele karakter door de eeuwen heen goed weten te behouden. Met haar smalle, middeleeuwse straatjes en de vele oude gebouwen is Lacoste een plaatsje waar u zich terug in de tijd kunt wanen. Vanaf het hoogstgelegen gedeelte van het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht, onder meer op het plaatsje Bonnieux. Een bezoekje aan het prachtige plaatsje Lacoste is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio. Wanneer u door de oude, smalle straatjes van dit dorpje loopt zal het u dan ook niet verbazen waarom dit dorpje tot de mooiste dorpjes in de Luberon behoort.
Lacoste

Lacoste bezoeken?

Wilt u dit mooie dorpje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: