Lauris

Lauris is een prachtig plaatsje in het departement Vaucluse, in de regio Provence.Lauris Het plaatsje ligt op een rots in het prachtige regionale natuurpark Luberon. Dit plaatsje staat onder meer bekend om zijn charmante straatjes. Vanuit dit mooie plaatsje kunt u genieten van een mooi uitzicht over de omgeving.

Geschiedenis van Lauris

Al in de prehistorie was er sprake van menselijke bewoning rondom de rots waar het plaatsje Lauris op ligt. Zo heeft men verschillende voorwerpen gevonden die dit bevestigen, waaronder potscherven en speerpunten. Men gaat er van uit dat het de Romeinen waren die zich voor het eerst op de rots vestigden. Door de eeuwen heen is deze rots van groot strategisch belang geweest. Zo kon men vanaf de rots de vijand al van ver aan zien komen. Tijdens de middeleeuwen werd er een kasteel gebouwd, evenals verschillende verdedigingsmuren. Zo kon men deze locatie nog beter beschermen. Tijdens de veertiende eeuw werd het plaatsje Lauris zwaar getroffen door de Pest. Deze dodelijke ziekte maakte veel slachtoffers onder de burgerbevolking. Ook kreeg het plaatsje te maken met de gewelddadige gevolgen van de Franse Revolutie. Zo werd het kasteel volledig verwoest. Desondanks is de rest van het plaatsje goed bewaard gebleven.

Lauris vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in de Luberon? Of elders in het departement Vaucluse of in de regio Provence? Dan is een bezoekje aan dit charmante plaatsje absoluut de moeite waard. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u desondanks gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u genieten van de mooie, charmante straatjes en oude gebouwen. Ook zijn er nog veel sporen uit het verleden van het plaatsje zichtbaar, waaronder een oude oliemolen en de prachtige openbare wasplaats. Deze wasplaats dateert uit de negentiende eeuw en is geklasseerd als historisch monument. Van het kasteel zijn alleen enkele bijgebouwen bewaard gebleven, evenals de oude poort. Desondanks geeft deze oude poort een goede indruk van hoe groot dit kasteel ooit moet zijn geweest!
Lauris

Lauris bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Vaucluse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: