Le Beaucet

Le Beaucet is een prachtig klein dorpje in het departement Vaucluse.Le Beaucet Het dorpje ligt op een hoge rots met uitzicht over de omgeving. Het plaatsje ligt ongeveer twaalf kilometer ten zuidoosten van de grotere plaats Carpentras en op ongeveer zes kilometer van een ander mooi plaatsje: Venasque.

Geschiedenis van Le Beaucet

Het dorpje Le Beaucet kent een rijke geschiedenis. Zo was er al tijdens het Neolithicum sprake van menselijke bewoning op deze rots. Zo zijn er verschillende grotwoningen gevonden en verschillende werktuigen die bewijzen dat men leefde van de landbouw en de veeteelt. Sommige gevonden voorwerpen zijn gedateerd op 6000 jaar voor onze jaartelling. In de middeleeuwen werd er een kasteel gebouwd op de rots waar vandaag de dag het plaatsje Le Beaucet op ligt. Dit kasteel was eigendom van de graven van Toulouse en later in de geschiedenis van de bisschoppen van Carpentras. Rondom dit kasteel ontstond uiteindelijk het plaatsje Le Beaucet. Zowel het kasteel als het plaatsje werden verwoest tijdens de Godsdienstoorlogen. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het plaatsje staat dit plaatsje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste dorpjes in de Vaucluse.

Le Beaucet vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vaucluse en liefhebber bent van authentieke Franse dorpjes, is een bezoekje aan dit plaatsje absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit leuke plaatsje kunt u gerust anderhalf uur de tijd nemen. Wanneer u door de leuke straatjes van het plaatsje wandelt kunt u genieten van de mooie oude huizen. Een bezoekje aan dit leuke plaatsje is niet compleet zonder de ruïne van het kasteel gezien te hebben. Deze ruïne ligt op een rots boven het plaatsje en vanuit de ruïne kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje en de omgeving!

Le Beaucet bezoeken?

Wilt u dit mooie dorpje in het departement Vaucluse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: