Les-Arcs-sur-Argens

Les-Arcs-sur-Argens is een mooi plaatsje in het departement Var.Les-Arcs-sur-Argens Het plaatsje ligt ongeveer tien kilometer ten zuiden van de grotere plaats Draguignan en ligt aan de rivier Argens, aan de voet van de bergketen Massif des Maures.

Geschiedenis van Les-Arcs-sur-Argens

Het plaatsje kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er rondom het plaatsje verschillende sporen gevonden die bewijzen dat dit gebied al in de prehistorie bewoond is geweest. Zo zijn er in de omgeving van het plaatsje verschillende prehistorische voorwerpen opgegraven. In de dertiende eeuw werd er een kasteel gebouwd bij het plaatsje. Dit kasteel moest zowel de inwoners van het plaatsje als de omringende omgeving beschermen tegen de vijand. Tijdens de Franse Revolutie werd een groot deel van dit kasteel vernietigd. Alleen de toren van het kasteel kwam ongeschonden uit de strijd. Ondanks de rumoerige geschiedenis van dit plaatsje is de middeleeuwse dorpskern door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Tot op de dag van vandaag staat Les-Arcs-sur-Argens dan ook bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Var.

Les-Arcs-sur-Argens vandaag de dag

Vandaag de dag is Les-Arcs-Sur-Argens een bijzonder leuk plaatsje dat absoluut de moeite waard is om eens met een bezoekje te vereren. In de oude middeleeuwse dorpskern, die bekend staat als Le Parage, kunt u gerust anderhalf uur rond wandelen. Wanneer u door de oude straatjes wandelt voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. U kunt onder meer de oude kasteeltoren bezichtigen, evenals de mooie klokkentoren, die aan het Place de l’Horloge gelegen is. In de Romaanse kapel van het plaatsje worden tijdens de zomermaanden regelmatig exposities georganiseerd. Tot slot is er in de omgeving van dit plaatsje veel te zien en te beleven. Zo kunt u onder meer de Gorges du Verdon bezoeken, evenals de abdij van Le Thoronet. Ook zijn er nog veel meer mooie plaatsjes te vinden in de omgeving, zoals Roquebrune-sur-Argens, Lorgues, Mons, Flayosc en Cotignac!
Les-Arcs-sur-Argens

Les-Arcs-sur-Argens bezoeken?

Wilt u dit schitterende plaatsje in het departement Var zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: