Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is gelegen in het departement Bouches-du-Rhône. Het dorpje is gelegen op een kale, losstaande uitloper van de Alpilles. Aan de weerszijden van het dorp bevindt zich een duizelingwekkend diep ravijn.

Les Baux-de-Provence

Geschiedenis van Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is een dorp met een roemrijke geschiedenis. Uit opgravingen is gebleken dat de locatie waar Les Baux-de-Provence zich bevind, al 6000 jaar voor Christus bewoont werd. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de strategische ligging. Rond de tweede eeuw voor Christus waren het de Kelten die op deze locatie een fort bouwden. In de middeleeuwen werd Les Baux-de-Provence de zetel van een krachtige heerschappij dat in totaal over 79 steden en dorpen in de nabije omgeving regeerde. De Heren van Baux heersten voor vele jaren over de Provence. Vanaf 1528 vonden er restauratiewerkzaamheden plaats aan het dorp en de bijhorende burcht.

Het dorpje groeide uit tot een belangrijk protestants bolwerk. Richelieu, een Franse geestelijke, had genoeg van dit roerige en rebelse domein. In 1632 liet hij de burcht en de bijhorende vestingmuren afbreken. De bewoners van het dorp zagen niet alleen hoe hun domein vernietigd werd, ook moesten zij de sloopkosten betalen. Dit betekende het einde voor het dorp Les Baux-de-Provence.

Les Baux-de-Provence vandaag de dag

Vandaag de dag geldt een wandeling door dit schitterende dorpje als een betoverende ervaring. Het dorpje is dan ook in haar geheel gericht op het toerisme. Naast een wandeling door de prachtige straatjes, valt ook een bezoek aan de ruïnes van de burcht aan te raden. Hier staat een grote katapult opgesteld. Met behulp van deze katapult konden er stenen van ruim 140 kilo over een afstand van meer dan 200 meter geworpen worden. Naast de indrukwekkende katapult zijn er nog enkele middeleeuwse belegeringswerken opgesteld, waaronder een stormram. Indien u een bezoekje brengt aan dit prachtige dorp, moet u vooral niet vergeten te genieten van de fraaie uitzichten op het laagland onderaan de hoge rots.

De burcht van Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence bezoeken?

Wilt u zelf genieten van dit prachtige dorp? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: