Lorgues

Lorgues is een plaatsje gelegen in het departement Var, in de regio Provence.Lorgues Dit mooie plaatsje is een typisch Provençaals dorpje dat door de kenners tot de mooiste dorpjes van de hele regio wordt gerekend.

Geschiedenis van Lorgues

De nabije omgeving van het huidige plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er onder meer verschillende menhirs en hunebedden gevonden die duiden op de vroege bewoning van dit gebied. Het gebied werd bewoond door de Liguriërs, die op een nabijgelegen heuvel een versterkte nederzetting hadden gebouwd. Vanaf de heuvel hadden zij een goed uitzicht over de nabije omgeving en konden zij tijdig reageren zodra zij vijandelijke legers zagen naderen. Nadat de Romeinen het gebied veroverden, groeide het dorpje al snel in omvang. De Romeinen bouwden een verdedigingsmuur om het plaatsje heen, om het zo te beschermen tegen aanvallen. Dankzij deze verdedigingswerken bleef het plaatsje later in de geschiedenis onder meer bespaard van plunderingen door de barbaren en de Saracenen. Aan het begin van de twaalfde eeuw na Christus vestigden de tempeliers zich in de stad.

Zij vernieuwden de verdedigingswerken van Lorgues. Mede dankzij deze verbetering van de verdedigingswerken kon het plaatsje zich verder ontwikkelen. Zo werden er onder meer een kapel, een klooster en een school gebouwd. Doordat het plaatsje door de eeuwen heen grotendeels bespaard is gebleven en rumoerige periodes als de Godsdienstoorlogen goed heeft doorstaan, kon Lorgues uitgroeien tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Lorgues vandaag de dag

Lorgues is een van die typische Provençaalse plaatsjes; een plaatsje waar u heerlijk kunt genieten van de Provençaalse sfeer. De kleine, smalle straatjes en de prachtige oude gebouwen maken van Lorgues een plaatsje waar u gerust uren rond kunt kijken. Tijdens de zomermaanden is er iedere week weer een markt, waar u aan het juiste adres bent voor allerlei regionale specialiteiten. Een bezoekje aan dit mooie plaatsje is meer dan de moeite waard. Bovendien is dit plaatsje een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Var.

LorguesLorgues bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: