Manosque

Manosque is een stad gelegen in het zuidwesten van het departement Alpes-de-Haute-Provence, in de regio Provence. De stad is gebouwd op een van de uitlopers van de Luberon.

Manosque

Geschiedenis van Manosque

Er is maar weinig bekend over Manosque voor de tijd van het Romeinse Rijk. Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was deze plaats een belangrijk regionaal handelscentrum, waar allerlei verschillende goederen en producten werden verhandeld. Dankzij de handel vestigden zich steeds meer mensen in de omgeving van de huidige stad. Zelfs na de val van het Romeinse Rijk, waardoor een belangrijk deel van de handel wegviel, bleef de stad doorgroeien.
Rond het jaar 900 na Christus werd de stad bijna volledig verwoest door de Saracenen. De inwoners van de geplunderde stad vluchtten naar nabijgelegen kastelen, zoals het kasteel van Saint-Pierre en het kasteel van Sainte-Maxime. Deze plundering zou echter niet de enige tegenslag zijn waar de plaats door de geschiedenis heen mee te maken zou krijgen. Zo brak in het voorjaar van 1348 de pest uit in de stad. Deze ziekte maakte veel slachtoffers onder de burgerbevolking. Later, in het jaar 1509, zorgt een aardbeving voor grote schade aan de gebouwen in de stad. Ondanks alle tegenslagen door de eeuwen heen, kwam de stad Manosque er altijd weer bovenop. Bovendien zijn vele historische bouwwerken door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

Manosque vandaag de dag

Vandaag de dag is Manosque een van de dichtstbevolkte steden in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Er is in deze stad veel te zien en te beleven. Enkele bijzondere bezienswaardigheden zijn de verschillende middeleeuwse toegangspoorten tot de stad. In totaal zijn er vier van deze toegangspoorten, welke in de middeleeuwen dienden ter verdediging van de stad en haar inwoners. Ook zijn er in Manosque verschillende prachtige religieuze monumenten te vinden, zoals de kapel van St. Pancras, gelegen op een heuvel die uitkijkt over de stad. De oude binnenstad van Manosque is erg leuk om te voet te verkennen. Hier kunt u niet alleen heerlijk winkelen, maar ook lekker afkoelen op een van de vele terrasjes. Ondanks haar turbulente geschiedenis, is Manosque vandaag de dag uitgegroeid tot een prachtige stad. Deze stad is niet alleen leuk om eens met een bezoekje te vereren, ook is deze stad een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in deze omgeving!

Manosque

In de omgeving van Manosque

Deze prachtige plaats ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence en de mooiste steden en dorpen in Alpes-de-Haute-Provence inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Manosque bezoeken?

Wilt u deze prachtige plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk