Méthamis

Méthamis is een leuk plaatsje bij de Gorges de la Nesque, in het departement Vaucluse. Dit oude dorpje ligt bovenop een rotspunt. Vanuit het plaatsje kunt u dan ook genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Geschiedenis van Méthamis

In de nabijheid van het plaatsje Méthamis zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de oudheid bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er verschillende prehistorische gereedschappen gevonden en scherven van aardewerk. Ook is er een zilveren Romeinse munt van Augustus gevonden, waardoor duidelijk is dat de Romeinen zich hier ook gevestigd hebben in het verleden. Het plaatsje werd voor het eerst genoemd in een document uit het jaar 1206, onder de naam ‘Nometana’. Hoewel het plaatsje volgens verschillende onderzoeken vrij klein moet zijn geweest tijdens de middeleeuwen, bouwde men toch een verdedigingsmuur om het plaatsje heen. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd het plaatsje veroverd en bezet door de protestanten. Ondanks deze turbulente periode heeft het plaatsje door de eeuwen heen zijn oorspronkelijke karakter weten te behouden.

Méthamis vandaag de dag

Vandaag de dag is Méthamis een mooi plaatsje dat de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vaucluse. Voor een wandeling door dit kleine maar charmante plaatsje kunt u ongeveer een uurtje rekenen. Een wandeling door dit leuke plaatsje is dan ook goed te combineren met een bezoekje aan de nabijgelegen Gorges de la Nesque of de legendarische Mont Ventoux. Bent u een liefhebber van kleine, charmante plaatsjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan? Dan moet u dit leuke plaatsje echt eens bezichtigen!

Méthamis bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje bij de Gorges de la Nesque zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk