Monteux

Monteux is een mooie plaats in het departement Vaucluse. Deze plaats ligt ongeveer twintig kilometer ten noordoosten van de grotere stad Avignon en vijf kilometer ten zuiden van Carpentras. Monteux staat bekend om het oude historische centrum.

Geschiedenis van Monteux

Het gebied rondom deze plaats werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er op een nabijgelegen heuvel sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer kommen van klei gevonden. Door de eeuwen heen ontwikkelde het plaatsje zich in de schaduw van de grotere steden Avignon en Carpentras. Monteux was een belangrijk plaatsje in het zogenaamde Comtat Venaissin, wat wel blijkt uit het feit dat de plaats werd voorzien van een grote verdedigingsmuur. Ondanks deze muur slaagde men er niet in om te ontkomen aan een uitbraak van de Pest, een ziekte die ook in deze plaats vele slachtoffers maakte. Ook de verwoestende gevolgen van de Godsdienstoorlogen hebben hun sporen nagelaten in deze plaats. Ondanks deze zwarte bladzijden uit de geschiedenis van dit plaatsje heeft het door de eeuwen heen zijn historische karakter grotendeels behouden.

Monteux vandaag de dag

Vandaag de dag is Monteux een leuke plaats om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vaucluse. In het historische centrum van dit leuke plaatsje kunt u nog verschillende sporen uit haar verleden ontdekken, waaronder een prachtige middeleeuwse poort en haar mooie Clementine toren. Wanneer u dit plaatsje bezoekt kunt u gerust een middagje de tijd nemen om de vele mooie smalle straatjes te verkennen. Na een wandeling door het plaatsje kunt u bij een van de verschillende restaurantjes genieten van een verkoelend drankje. Deze leuke plaats is tot slot een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Vaucluse. Zo behoren uitstapjes naar het indrukwekkende Palais des Papes en de Pont Saint-Bénezet in Avignon, het mooie Théâtre Antique d’Orange of de indrukwekkende Mont Ventoux tot de mogelijkheden.

Monteux bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: