Mormoiron

Mormoiron is een leuk plaatsje in het departement Vaucluse en ligt twaalf kilometer ten oosten van de grotere plaats Carpentras. Het plaatsje ligt ook niet ver van de Mont Ventoux en de prachtige lavendelvelden bij Sault en Aurel.

Geschiedenis van Mormoiron

In de nabije omgeving van het plaatsje zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond werd. Zo zijn er onder meer speerpunten en potscherven gevonden die dit bevestigen. Ook zijn er verschillende sporen uit de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk teruggevonden in de omgeving, waaronder verschillende munten. In het jaar 1204 werd Mormoiron voor het eerst genoemd in een historisch document, onder de naam Mormorone. In de dertiende eeuw kwam het plaatsje in handen van het pausdom van Avignon en bouwde men een verdedigingstoren bij het plaatsje. Aan het begin van de zeventiende eeuw maakte de pestepidemie veel slachtoffers onder de inwoners van het plaatsje. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Mormoiron heeft het plaatsje zelf de tand des tijds doorstaan.

Mormoiron vandaag de dag

Vandaag de dag is Mormoiron een leuk plaatsje om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vaucluse. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Een wandeling door dit charmante plaatsje kan uitstekend gecombineerd worden met een bezoekje aan de mooie nabijgelegen kloof Gorges de la Nesque, of aan de indrukwekkende Mont Ventoux. Ook uitstapjes naar Bédoin of de grotere plaatsen Carpentras, Orange, Vaison-la-Romaine of Avignon behoren tot de mogelijkheden. Dit plaatsje is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een fijne vakantie in het departement Vaucluse!

Mormoiron bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Vaucluse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: