Mougins

Mougins is een prachtig plaatsje op een heuvel, op ongeveer vijftien minuten rijden van de grotere plaats Cannes, in het departement Alpes-Maritimes. Het plaatsje is omringd met bossen. Vanuit het plaatsje kan men genieten van een prachtig uitzicht. Zo kan men op heldere zomerdagen de Middellandse Zee mooi zien liggen.Mougins

Geschiedenis van Mougins

De heuvel waar het plaatsje op ligt werd al voor de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk bewoond. Zo is bekend dat de Liguriërs zich op deze heuvel hadden gevestigd. Toen de Romeinen dit gebied veroverden vermengde de Romeinse cultuur zich met die van de Liguriërs. In de elfde eeuw na Christus stonden de graven van Antibes de heuvel van Mougins en het plaatsje af aan de monniken van van Saint Honorat, die tot aan de Franse Revolutie de dienst uitmaakten in dit plaatsje. Tijdens deze periode was het plaatsje uitgegroeid tot een waar vestingplaatsje, met verschillende muren en verdedigingswerken. Ondanks de aanwezigheid van verschillende verdedigingswerken werd de plaats in de achttiende eeuw na Christus geplunderd tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog.

Ondanks deze plundering werd het plaatsje later weer tot haar volle glorie hersteld. In de twintigste eeuw zou Mougins uitgroeien tot een geliefd plaatsje onder vele beroemdheden en kunstenaars, die het plaatsje regelmatig bezochten of hier zelfs een tweede woning hadden. Onder meer Pablo Picasso, Jean Cocteau, Yves Saint Laurant, Winston Churchill, Édith Piaf en Jacques Brel behoorden tot dit lijstje beroemdheden.

Mougins vandaag de dag

Vandaag de dag staat Mougins bekend als een van de allermooiste dorpjes in het departement Alpes-Maritimes. De combinatie van de mooie oude gebouwen, smalle straatjes en natuurlijk het prachtige uitzicht over de omgeving maakt van Mougins een geliefde vakantiebestemming voor velen. De kustlijn van de Middellandse Zee ligt op ongeveer een kwartiertje rijden en ook andere mooie plaatsen en bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder Cannes, Grasse en bijvoorbeeld Grotte de Baume Obscure liggen op rijafstand. Het is dan ook niet voor niets dat Mougins een ideale vakantiebestemming is voor een heerlijke vakantie in de Provence!
Mougins

In de omgeving van Mougins

Deze mooie plaats ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Mougins bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk