Nice

Nice is een stad gelegen aan de Middellandse Zee, gelegen tussen Marseille en het Italiaanse Genua.Nice Het is de hoofdstad van het departement Alpes-Maritimes. Deze stad wordt ook wel la bella Nizza, of Nissa la bella genoemd.

Geschiedenis van Nice

Uit opgravingen is gebleken dat het gebied rond de huidige stad al 400.000 jaar geleden bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er resten gevonden die duiden op de bouw van huizen, en het vroegste gebruik van vuur. In de vierde eeuw voor Christus heeft er een veldslag plaatsgevonden op de locatie van de huidige stad. De Grieken, die gevestigd moeten zijn geweest in de omgeving van het huidige Marseille, versloegen het leger van de Liguriërs. Ter ere van deze overwinning stichtten zij Nicaea. Deze naam was afgeleid van de Griekse godin van de overwinning, Nikè. Vanwege de gunstige ligging, groeide de stad al snel uit tot een van de drukste handelsplaatsen in de nabije omgeving. Rond 154 voor Christus vestigden de Romeinen zich in het gebied. Om de regio te beschermen werd er naast Nicaea een tweede nederzetting gesticht, Cemenelum genaamd. In de loop der eeuwen zou het huidige Nice meerdere malen van eigenaar wisselen. Pas na aanleiding van een volksstemming in 1793 werd de plaats bij Frankrijk gevoegd. Gedurende de Tweede Wereldoorlog bleef de stad relatief onbeschadigd, ondanks het feit dat het Franse verzet veelvuldig actief was in de nabijgelegen bergen.

Nice vandaag de dag

Vandaag de dag is Nice een ware trekpleister voor toeristen van over de gehele wereld. De stad herbergt meerdere interessante musea, zoals het museum voor moderne kunsten. Ook interessant is een bezoekje aan de Romeinse overblijfselen van Cemenelum. Uw bezoekje aan deze mooie stad is ook niet compleet zonder een wandeling over de bekende Promenade des Anglais. Het mediterrane klimaat maakt Nice een geliefde vakantiebestemming. De stad is vandaag de dag een befaamde badplaats, met prachtige stranden. Ook met minder goed weer is Nice echter een interessante stad om te bezoeken. Zo is de stad de ideale uitvalsbasis om de Zuid-Franse kust en het binnenland te verkennen. Een bezoekje aan deze mooie stad is dan ook absoluut de moeite waard!

Nice bezoeken?

Wilt u zelf ervaren hoe fijn deze mooie stad is? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: