Peille

Peille is een plaatsje in het binnenland van Nice en Monaco. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste bergdorpjes in dit gebied. Dit heeft onder meer te maken met haar ligging. Zo is het plaatsje schilderachtig tegen een bergwand gelegen, waardoor u vanuit het dorpje kunt genieten van een mooi uitzicht over de omringende omgeving.Peille

Geschiedenis van Peille

Het plaatsje is van Keltisch-Lingurische oorsprong. Toen de Romeinen dit gebied veroverden raakte de Romeinse cultuur vermengd met de Keltische cultuur. Aan het einde van het Romeinse tijdperk was Peille uitgegroeid tot een klein plaatsje. Vanaf de middeleeuwen verwisselde het plaatsje meerdere malen van eigenaar. Zo kwam het plaatsje in het jaar 1388 in handen van het graafschap van Savoye. In 1792 werd het plaatsje toegekend aan de Franse kroon. In 1814 kwam het plaatsje in handen van het koninkrijk van Piemonte en Sardinië, om vervolgens in 1860 definitief bij Frankrijk te worden gevoegd. Ondanks de vele wisselingen van eigenaar heeft het plaatsje de tand des tijds goed doorstaan.

Peille vandaag de dag

Vandaag de dag staat Peille bekend als een van de mooiste dorpjes in het binnenland achter de Franse Rivièra. Wanneer u door het plaatsje loopt zal u direct opvallen dat het plaatsje zijn oorspronkelijke karakter door de jaren heen heeft weten te behouden. U loopt het plaatsje binnen via een oude middeleeuwse poort. Het plaatsje is bijzonder leuk om te verkennen dankzij de smalle en soms steile straatjes omringd door middeleeuwse huizen. In het dorpje zijn enkele restaurantjes en winkeltjes te vinden in de kleine middeleeuwse straatjes. Op het Place de la Colle bevindt zich een fraaie fontein uit de vijftiende eeuw. Tot slot kunt u vanuit het plaatsje genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. Peille is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Alpes-Maritimes!
Peille

In de omgeving van Peille

Dit mooie dorpje ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Peille bezoeken?

Wilt u dit mooie dorpje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk