Peillon

Peillon is een klein plaatsje dat op een hoge rots gelegen is, in het departement Alpes-Maritimes. Het dorp is omgeven door een diep ravijn. Mede vanwege de schilderachtige ligging staat dit plaatsje bekend als een van de mooiste plaatsjes in het achterland van de Côte d’Azur.Peillon

Geschiedenis van Peillon

Op verschillende heuvels in de nabijheid van het plaatsje zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al tijdens de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer speerpunten gevonden die dit vermoeden bevestigen. Over de ontstaansgeschiedenis van het dorpje Peillon is weinig bekend. Het is aannemelijk dat deze strategische locatie al vroeg in de geschiedenis op waarde werd geschat en dat hier ooit een uitkijktoren heeft gestaan. Het plaatsje zelf werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit de twaalfde eeuw. Peillon was een parochie, die verbonden was aan de abdij van Saint-Pons. Aan het einde van de veertiende eeuw kwam het plaatsje in handen van het graafschap Savoie. In 1792 werd het plaatsje ingenomen door Franse revolutionairen, waarna het plaatsje onder het bewind van de Franse kroon kwam te staan.

Peillon vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit bijzondere plaatsje bekend als een van de allermooiste plaatsjes in het departement Alpes-Maritimes. Het plaatsje staat bekend om zijn smalle, historische straatjes en middeleeuwse huizen. Wanneer u door dit plaatsje wandelt lijkt het soms wel alsof de tijd heeft stilgestaan. Wanneer u dit plaatsje bezoekt kunt u ook de kapel bewonderen. In de kapel kunt u enkele prachtige fresco’s uit de vijftiende eeuw bewonderen. Vanuit het plaatsje kunt u bovendien genieten van adembenemende uitzichten over de omringende omgeving. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes is een bezoekje aan dit schitterende plaatsje meer dan de moeite waard!
Peillon

Peillon bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: